İmamoğlu: Torpil değil liyakat kazanacak


Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde halka seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,CHP iktidarından torpili olan, dayısı olan değil liyakati olan kazanacak dedi.

post

 Siyaset    18.06.2021 16:37:59  


 Gaziantep’te Belediye Başkanlarının toplantısına katılmak üzere karayoluyla Malatya’dan Gaziantep’e geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde belediyeyi ziyaret ederek halka seslendi.

Gölbaşı Belediyesi önünde toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Başkan İmamoğlu, “Milli değerlerimiz hiç kimsenin tekelinde değildir, sadece bir zümreye ait değildir, bu değerler 84 milyon vatandaşın ortak değerleridir.” CHP iktidarında kimseyi dışlamayacaklarını söyleyen Başkan İmamoğlu sözlerine şöyle devam etti.

“AYRIMCILIKTAN BIKTIK”

 “Çok değerli Adıyamanlılar, biliyor musunuz birkaç şeyden çok yorulduk. Bir tanesi insan ayırmak, kıyafetine bak insan ayır der, inancına bak insan ayır der, ırkına bak insan ayır der. Usandık, bıktık bunaldık. Renginden,kimliğinden inancından dolayı ayrımcılıktan bıktık. Olmaz böyle bişey. Şuraya bakıyorum, şu güzel insanlarımıza bakıyorum. Herkes burada, tüm renkler burada, Allah aşkına hepinizin gözüne kurban, hepinizin vicdanına kurban. Bu bu insanları birbirinden ayıran insandan bu memlekette hayır olmaz. Bu memleketin her insanını eşitlemek zorundayız. Gençlerimiz okul okuyor, üniversite bitiriyor, işe atılması lazım bunun için ille de torpil mi lazım? İlle ona bir dayı mı lazım? Olmaz böyle bişey. Liyakat kazanacak liyakat. Benim en yakınımla burada hiç tanımadığım bir genç arasında Ekrem İmamoğlu yanında hiçbir farı yoktur, tamamen eşittir. Bu memleketin en doğusundan en batısına kadar, en güneyinden en kuzeyine kadar bütün yurttaşlarımız eşittir. Kim olursa olsun 84 milyon insanımızı mutlu etmek için çalışacağım. Bakın ben 16 milyon insanın yaşadığı şehri eminiyim. Milyonlarca insan bana oy verdi,bu insanların hepsi benim yanımda eşittir.”

“BU TOPRAKLAR MEDENİYETİN DOĞDUĞU YERLERDİR”

Mezopotamya’nın medeniyetin beşiği olduğunu söyleyen İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. “Mezopotamya medeniyetin beşiğidir. Dünyada medeniyet yok iken bu topraklarda vardı.Bu topraklar bereketli topraklardır. Adıyaman’ın tütün sorununu biliyorum. Benim doğduğum köy 40 haneydi. Benim annem babam büyüklerimde tütün yapardı, tütün yapmayı bilirim emeği bilirim.Tütüne çocuk gibi bakıldığını ve ürüne  dönüştüğünü de biliriz. Emeğin hakkını bu millette vereceksin be kardeşim. Bu konuda bütün vekillerimiz bu sorunu çözmek için elinden geleni yapıyorlar.Bir kardeşiniz olarak diyorum, Gölbaşı ilçemizin gelişimi için her konuda başkanımıza yardımcı olacağız. Biz sadece CHP’li belediyelere değil,elimizden geldiği kadar tüm belediyelere yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

 

#ekrem imamoğlu,istanbul,adıyaman,gölbaşı