Başkan Demir: Dağtekin Tütün üreticisinden Özür Dilemelidir


Yeniden Refah Partisi Adıyaman il başkanı İsmail Demir: “AK Parti Adıyaman İl başkanı Mehmet Dağtekin, Adıyamanlı tütün üreticilerini kastederek, tütünün içerisine, çeşitli katkı maddeleri katıldığını, tütünün zehirli olduğunu söyleyerek markalaşmış tütünümüzü karalamıştır. Dağtekin, Adıyamanlı tütün üreticisinden özür dilemelidir” dedi.

post

 Güncel    07.07.2021 10:43:22  


 Yeniden Refah Partisi Adıyaman il başkanı İsmail Demir,son günlerde ülke gündemini meşgul eden tütün protestolarıyla ve AK Parti il başkanı Mehmet Dağtekin’in tütün ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

Başkan Demir yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

 Adıyaman tütününe %40 vergi istiyorsunuz. Tüccarların, fabrikatörlerin yurt dışından getirttiği tütünden de sıfır vergi alıyorsunuz. Hani Yerli ve Milliydiniz?

Tütüne uyguladığınız kotayla, ülkenin kapılarını sonuna kadar açtığınız Philip Morris sigara şirketleriyle Adıyaman tütün üreticisi nasıl rekabet edecek?

Bu ülkenin kadim insanı markalaşmış Adıyaman tütününü parmağıyla işaret ederek,” Bana Adıyaman tütününden ver” derken, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı, Adıyamanlı tütün üreticilerini kastederek,tütünün içerisine,çeşitli katkı maddeleri katıldığını, tütünün zehirli olduğunu, bunu söyleyerek de markalaşmış tütünümüzü karalamaktadır.

Sanki Amerikan ve İsrail şirketlerinin ürettiği sigaralar çok temiz. Onlar aynı tadı tutturtmak için, fabrikalarında, sigaralarına yüzlerce kimyasal madde katmaktadırlar. Sayın Dağtekin, emperyal sigara şirketleri; sizin bu konuşmalarınızı çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşarak batıda çok sevilen Adıyaman tütününü de ciddi anlamda zaafa uğratmıştır.

“DERHAL ADIYAMANLI TÜTÜN ÜRETİCİSİ KARDEŞLERİMİZDEN ÖZÜR DİLEMENİ BEKLİYORUZ.”

Sayın Dağtekin, sürekli Adıyamanlı tütün üreticisini suçluyor.

Neden tütün kooperatiflerini kurmuyorsunuz diye? Sanki kooperatifi kurunca Adıyamanlı tütün üreticisi kardeşimin sorunu bitecek? gerçekten de sorunu çözmek istiyorsanız Öncelikle tütüne koyduğunuz kotayı, hapis cezası yasasını kaldırın.

Emperyal şirketlerinin dayatmasıyla çıkarttığınız tütün yasasını derhal geri çekin.

Adıyaman köyleri şenlensin. Toprağına, üretimine tekrar kavuşsun.

Kıymetli Adıyamanlı hemşerilerim, belki şu an gücümüz yok, imza yetkimiz, söz hakkımız yok fakat Rabbim nasip ederse,

Yeniden Refah Partisi genel başkanımız Sayın Dr Fatih Erbakan’ın iktidarıyla inşallah tütün yasası ve tütün kotası derhal kaldırılacaktır.

Unutmayın Adıyaman Çiftçisi artık uyandı, boş laflara karnı tok...

Şimdi kalıcı ve net bir çözüm bekliyoruz başta Genel Başkanımız olmak üzere bizlerde bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

Değerli Adıyamanlı kardeşlerim, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı olarak siyasi kimliğimi bir yana bırakarak hem tarlada hem de ekmek mücadelenizde yanınızda olduğumu bilmenizi isterim.” İfadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#tütün,adıyaman,yeniden refah partisi,ak parti,ismail demir