Emniyet Müdürü Metin Alper, Sudan'a atandı


Adıyaman eski emniyet müdürü Metin Alper Sudan’a atandı. Görev yaptığı Trabzon’dan Sudan’a atanan Alper, Andımız'ı okuyarak veda etti.

post

 Güncel    07.07.2021 16:39:30  


Trabzon'da yapılan 'Andımız var' uyuşturucu operasyonuyla gündeme gelen Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper, Sudan'a atandı. Alper, Andımız'ı okuyarak veda ederken, Alper'in atanması tepki çekti. CHP'li Özkoç, "Hadi Erdoğan'ı anladık ama diğer ortak neden susuyor?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle 10 ilin emniyet müdürü merkeze alınmış ve 33 ilin emniyet müdürü değişmişti.

Bu değişikliklerde dikkat çeken ise 'Andımız var' ismi verilen uyuşturucu operasyonuyla tanınan Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper'in Sudan'ın başkenti Hartum'a atanması oldu. Metin Alper'in yerine ise Sivas Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne atandı.

'ANDIMIZ VAR' OPERASYONU

Trabzon'da ekibiyle birlikte uyuşturucuya karşı verdiği mücadeleyle bilinen Metin Alper, Danıştay'ın Öğrenci Andı'nın okullarda okutulmaması yönünde karar aldığı dönemde yapılan uyuşturucu operasyonuna "Andımız var" adını vermişti. Operasyon kapsamında ele geçirilen mermilerle yazılan "Andımız" ise uzun süre gündem olmuştu.

Alper ayrıca özel harekat polislerine yaptığı veda konuşmasında Öğrenci Andı'nda yer alan "Varlığım, Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türk'üm diyene" sözlerini kullandı.

ENGİN ÖZKOÇ: DİĞER ORTAK NEDEN SUSUYOR?

Alper'in merkeze alınarak Sudan'a atanmasına ise Twitter'dan tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, şu ifadeleri kullandı:

"Andımıza sahip çıkan Trabzon il emniyet müdürü Metin Alper Sudan’a sürüldü… Hadi Erdoğan'ı anladık ama diğer ortak neden susuyor? Her fırsatta görüşürken bu meselede arayıp "Andımız'ın okunmasını istiyorum" bile diyemedi." Kaynak:KARAR

#metin alper,emniyet,adıyaman,trabzon,sudan