Altı Aylık Erteleme Teklifi Meclis Başkanlığına Sunuldu


AK Parti grubu sarmalık kıyılmış tütünle ilgili bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara uygulanan hapis cezasının 6 ay ertelenmesi için kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

post

 YEREL    09.07.2021 19:43:57  


           Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti olarak tütün üreticilerin daha önce olduğu gibi yine yanlarında olduklarını kaydederek “Yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara uygulanacak hapis cezasının 6 ay süreyle ertelenmesini sağlayacak kanun teklifimizi TBMM Başkanlığına sunduk. Bugüne kadar tütün üzerinden yapılan tüm dezenformasyonlara rağmen bizler her daim üreticilerimizin ve çiftçilerimizin yanında olduk,  olmaya da devam edeceğiz. İnanıyorum bu 6 aylık zaman diliminde kooperatifleşmeyi tam bir kurumsal yapıya büründürerek, sarmalık kıyılmış tütünün marka değerini koruyacak şekilde yasal zemin üzerinden satışı yapılacaktır. İnşallah birlikte çalışıp, birlikte üretip, birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan AK Parti Grubunun TBMM’ye sunduğu Torba Kanununda yapılan kanun değişikliğine dair şu bilgiler yer aldı:

“Madde 18-Madde ile Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan beya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik getirilen cezanın yürürlük tarihinin 1/1/2022 tarihine ertelenmesi amaçlanmaktadır” ifadeleri yer aldı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#tütün,adıyaman,ceza,ahmet aydın,ak parti