HDP: Adıyamanlı tütün üreticisinin haklı talebini destekliyoruz


Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Adıyaman il örgütünün organize ettiği, yerel ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında konuşan HDP’li Milletvekilleri, Adıyamanlı tütün üreticilerinin haklı talebini desteklediklerini söylediler.

post

 Güncel    10.07.2021 16:27:19  


Adıyaman HDP il örgütü tarafından düzenlenen basın toplantısına yerel ve ulusal basın temsilcilerinin yanı sıra HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ile Şanlıurfa Milletvekili Nusretin Maçin katıldılar.

Son günlerde Adıyaman kamuoyunu meşgul eden ve tütüne hapis cezası getiren yasanın konuşulduğu toplantıda söz alan Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun,” Biz Adıyaman’da tütün üreticilerinin haklı taleplerini destekliyoruz. Buradaki tütün protestolarına baktığımızda, tütün üreticilerinin her birinin 1-2 dönüm arazisi var, bununla ailelerinin geçimini sağlıyorlar. Tütün olmasa bu aileler ırgat olarak başka şehirlere gitmek zorunda kalıyorlar. Hükümetin getirdiği bu yasa kabul edilemez. İstiyoruz ki herkes tütün emekçilerinin taleplerine saygı duysun” ifadeleri kullandı.

   HDP Şanlıurfa Milletvekili Maçin: Her platformda Tütün üreticilerinin haklarını savunacağız

Basın toplantısında konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin ise, “Ne zaman yerli milli denilse peşinden bir özelleştirme gelmiştir. Yerli milli olan varlıklarımız yabancılara peşkeş çekilmiştir. Tütün üretimi 159 bin üreticiden 59 bin üreticiye düşmüştür. Herkes gibi bizde biliyoruz ki; Adıyaman tütün üretim merkezidir. Madem tütün üretim merkezi neden burada bir fabrika açılmıyor? Burada bir tütün fabrikasının açılması lazım. Sadece tütünle ilgili değil hemen hemen her konuda bırakın sade vatandaşı bir milletvekili olarak sosyal medyada yaptığımız bir paylaşımdan dolayı hemen hakkımızda bir soruşturma açılıyor.Biz HDP olarak tütün üreticilerimizle beraberiz. Onların hak ve hukukunu savunuyoruz. Onların tüm haklı  taleplerini Meclis’te de medyada da her platformda savunmaya devam edeceğiz ” dedi.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#hdp,adıyaman,tütün,destek