Tütün protestosuna 16 gözaltı


Adıyaman’da tütün protestosuna katılan 16 kişi gözaltına alındı. Jandarma ‘da İşlemleri tamamlanan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

post

 Asayiş    11.07.2021 20:30:18  


Tütüne hapis cezası getiren ve 1 Temmuz’da yürürlüğe giren yasayı protesto eden tütün üreticilerinden 16 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Adıyaman merkez jandarma karakolu sorumluluk alanında 4 kişi, Koçali karakolu sorumluluk alanında 2 ve Adıyaman merkez polis sorumluluk alanında 10 kişi olmak üzere toplam 16 kişi gözaltına alındı.

Polis ve Jandarmada işlemleri tamamlanan 6 kişi bugün adliyeye sevk edildi.Adliyeye sevk edilen 6 kişinin  işlemleri devam ediyor. Diğer taraftan polis ve jandarmada işlemleri devam eden zamlılarında adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Ne olmuştu?

Tütüne hapis cezası getiren ve 1 Temmuz’da yürürlüğe yasaya tepki gösteren Adıyamanlı tütüncüler,önce valiliğe yürümüş daha sonra Adıyaman ile bağlantılı yolları trafiğe kapatmıştı.Bu protestolara katılan 16 kişi gözaltına alınmıştı. Herhangi bir olaya karşı çevre illerden çok sayıda güvenlik ekipleri de Adıyaman’a getirildi. AK Parti Adıyaman milletvekilleri tütüne hapis cezası getiren yasanın 6 ay daha ertelenmesi içim meclis başkanlığına teklif sunmuştu. ŞEHİRDE BU HAFTA

#tütün,protesto,polis,jandarma,gözaltı,adliye