AKEDAŞ Mağdur Ediyor!


Adıyaman Altınşehir mahallesi Batımoda konutlarında oturan sakinler, Akedaş Elektriğin kendilerini mağdur ettiğini iddia ettiler. Konutlarının 6 aydır bittiğini, bazı daire sahiplerinin taşındığını bazılarında elektrik verilmediği için taşınamadığını söyleyen sakinler,” Akedaş elektrik her seferinde çeşitli bahaneler ileri sürerek elektriğimizi vermiyor. Elektrik verilmediği için evlerimize taşınamıyoruz” diye dert yandılar.

post

 YEREL    13.07.2021 11:19:01  


Yer,Adıyaman Altınşehir mahallesi,Bağpınar caddesi 30235 sokak Batımoda evleri. İddialara göre, 50 konutluk siteye Akedaş elektrik tarafından elektrik verilmediği için insanlar evlerine taşınamıyor. Konutları yapan müteahhit Selçuk Sarıkaya Akedaş elektrikten yana oldukça dertli. Altı aydan beri konutlarını bitirdiğini ve bazı daire sahiplerinin taşındığını diğerlerinin de taşınmak için elektriğin verilmesini beklediğini söyleyen Sarıkaya şunları söyledi.

“Şu an konutlarımızın yapıldığı bu bölge 1999’dan beri imar girmiş, imar revizyonu yapılmış bir bölgedir.Bu bölgemizde alt yapı çalışmaları yapılmıştır.Konutlarımızı bitirip Akedaş elektriğe müracaat ederek sitemize elektrik talebinde bulunduk.Akedaş ise her seferinde alt yapı çalışmalarını, belediyenin kırmızı kot belgesini vs ileri sürdüler. Bizde Adıyaman belediyesinden kırmızı kot belgesini yazılı olarak alıp kendilerine ibraz ettik. Bu seferde “trafonuz yok, panonuz yok “gibi bahaneler ileri sürerek eklektiğimizi vermiyorlar. En son bize, “istiyorsanız parasını siz ödeyin size bir hafta içinde özelden bir hat çekelim” dediler. Hattın bedelin de 10-12 bin TL tutacağını söylediler. Bende tekliflerini kabul etmedim. Çünkü bunu zaten getirmek zorundalar.

Sonuç olarak ekonomik anlamda zor bir süreçten geçiyoruz. İnsanlar boğazından kısarak bir ev sahibi olmaya çalışıyorlar. İnşaat maliyetleri almış başını gitmiş, bazen zararına da olsa sözleşme yaptığımız ortaklarımızın dairesini zamanında teslim etmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Karşılaştığımız muamele bu olmamalı. İnsanlar iş yapmaktan bıktırılmamalı diye düşünüyorum. Umarız sizin aracılığınızla yetkililer sesimizi duyar, bizim de sakinlerinde bu mağduriyeti giderilmiş olur” ifadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#akedaş,elektrik,abone,mağdur,adıyaman,batmoda,konut,selçuk sarıkaya