Adıyaman’da ‘zeminin genetik özellikleri’ belirleniyor


Adıyaman’da zeminin genetik özelliklerini belirlemek için konusunda uzman bilim adamlarıyla çalışmalarını yürüten Adıyaman Belediyesi, bu proje ile hem deprem hem de olası susuzluğa karşı erken tedbir almayı amaçlıyor.

post

 YEREL    14.07.2021 13:47:36  


Bir yandan şehrin kronikleşmiş sorunlarını çözmeye çalışan Adıyaman Belediyesi, diğer yandan da şehrin geleceğini sağlam temeller üzerine kurmak için gece-gündüz demeden çalışıyor. Bu çerçevede bölgedeki üniversitelerin de katkılarıyla ‘Zeminin Genetik Özellikleri’ projesini başlatan Adıyaman Belediyesi, proje çerçevesinde il merkezinin zemin davranışlarının ortaya konulmasını, sıvılaşma haritasının oluşturulmasını ve yeraltı su seviyesinin belirlenerek Coğrafi Bilgi Sistemi’ne aktarılmasını sağlayacak.

Devam eden proje çalışmaları için Adıyaman’a gelen konunun uzmanlarından Gaziantep Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Fırat Çabalar, Kilis 7 Aralık Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Eyyüp Karakan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nurullah Akbulut, Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Senem Tekin ile Adıyaman Belediyesi adına projeden sorumlu olan İnşaat ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Abdurrahman Bölücü, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ı ziyaret ederek, projede gelinen aşama hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kılınç, misafirlerine ‘hoş geldiniz’ diyerek başladığı konuşmasında şunları ifade etti: “Adıyaman Belediyesi olarak şehrimizle ilgili her konuda var gücümüzle çalışıp, Adıyaman’ımızı daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz inşallah. Bu düşünceyle kısa süre önce çalışmalarına başladığımız ve Adıyaman için hayati sorunların çözümüne katkı sunacağına inandığımız ‘Zeminin Genetik Özellikleri’ konulu projemizin çalışmaları uzman heyetimiz tarafından devam ediyor. Bu kapsamda, şehrimizin zemin genetiği özelliklerini belirleyerek Coğrafi Bilgi Sistemine aktarılması projesi için çalışmaları yoğunlaştırıyoruz. Projede alanlarında uzman bir ekip görev alacak. Bu ekip içerisinde yer alarak tecrübelerinden yararlanacağımız Gaziantep Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Fırat Çabalar, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Eyyüp Karakan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Akbulut, Adıyaman Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Senem Tekin ve Belediyemiz Adına Projeden Sorumlu İnşaat ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Abdurrahman Bölücü yaptıkları ziyarette proje hakkında önemli bilgiler verdi. Kendilerine emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.”

Projede görevli öğretim üyeleri ise yaptıkları açıklamada, misafirperverliğinden dolayı Başkan Kılınç’a teşekkür ederek, projedeki asıl amaçlarının özellikle zeminin geoteknik özelliklerinden hareket ederek zemin davranışlarının ortaya konması, sıvılaşma haritasının oluşturulması ve yeraltı su seviyesinin belirlenerek coğrafi bilgi sistemine aktarılması olduğunu söyledi.

Resmi yazışmaların başladığı ve süreç içerisinde ekstra sondajların yapılacağı proje hakkında gerçekleşen ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Töken ile belediyenin ilgili birim müdürleri de hazır bulundu. ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman belediyesi,süleyman kılınç,adıyaman,şehirde bu hafta