AKEDAŞ’tan haberimizle ilgili açıklama


Bir önceki sayımızda sürmanşetten verdiğimiz “Akedaş Vatandaşı Mağdur ediyor’’ başlıklı haberle ilgili AKEDAŞ Elektrik AŞ bir açıklama gönderdi. Tarafsız gazetecilik ve cevap hakkına saygı çerçevesinde AKEDAŞ’ın bu açıklamasını da olduğu gibi yayımlıyoruz.

post

 Güncel    19.07.2021 10:36:04  


Sayın Yetkili: “Gazeteniz Şehirde Bu Haftanın 12 Temmuz Pazartesi tarihli nüshasının Sürmanşet ve devamında 3’üncü sayfada yer alan “Akedaş Vatandaşı Mağdur ediyor’’ başlıklı haberinize istinaden bu açıklama yapılmıştır.

Sayın Basın Mensubu;

Şirketimiz yapmış olduğu tüm iş ve işlemlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yayınlanan mevzuatlar çerçevesinde elektrik dağıtım hizmeti faaliyetini yürütmektedir.

Gazetenizin 12 Temmuz Pazartesi günü yayınlanan nüshasında Altınşehir Mahallemizin Batımoda konutlarında oturan sakinlerin elektrik alamadıkları gerekçesiyle mağdur olduğunu, bu mağduriyetin ise şirketimiz tarafından yapıldığını belirterek vatandaşların yorumlarını sayfa sütunlarınıza taşımaktasınız.

Habere konu olan söz konusu konutların enerji talebi ile ilgili şirketimize 23.06.2021 tarihinde başvuruda bulunulmuştur. Söz konusu başvuruya istinaden yerinde incelemeler yapılmış olup, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 9 Mayıs 2021 tarih ve 31479 sayı ile Resmi Gazetede yayımlanan Elektrik Piyasası Bağlantı Ve Sistem Kullanım Yönetmeliğinin ilgili hükümleri çerçevesinde Şirketimiz tarafından 05.07.2021 tarihinde ilgili enerji talebi başvurusuna cevap verilmiştir.

Bahse konu cevap yazımızda EPDK tarafından yayımlanan mezkur yönetmeliğe atıfta bulunulmuş ve yerinde yapılan ölçümler sonucunda enerji talebinin karşılanabilmesi için 60 metre yeraltı bağlantı hattının tesis edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Söz konusu bağlantı hattının Şirketimiz tarafından tesis edilebilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun 24.12.2020 tarih ve 9878 sayılı Kurul Kararında belirtilen birim fiyatlara göre hesaplanan bağlantı bedelinin (60 x 90,10 TL + KDV + Damga Vergisi) Şirketimiz’ e yatırılması gerektiği ifade edilerek bağlantı bedelinin yatırılması ve dağıtım bağlantı anlaşması imzalanmasına müteakip 2 ay içerisinde gerekli tesis çalışmaları yapılarak binaların enerji ihtiyacı karşılanacağı bildirilmiştir. Ancak geçen süre içerisinde Yönetmelikte bahsedilen bağlantı bedelinin Şirketimize ödenmemesi ve bağlantı anlaşmasının da imzalanmaması sebebi ile enerji talebi karşılanamamıştır.

Sonuç itibariyle, Şirketimizde yasalar ve yönetmelikler çerçevesinde işlemler yapılmakta olup, enerji talebi gereklilikleri resmi yazı ile başvuru sahibine bildirilmiştir. Habere konu olan enerji talebi ile ilgili oluştuğu iddia edilen mağduriyet Şirketimizden kaynaklanmamakta olup gazetenizde yapılan haberin düzeltilmesi hususunda gereğinin yapılmasını, Saygılarımızla” ŞEHİRDE BU HAFTA

#akedaş,açıklama,batımoda konutları