Tutdere Bakan Selçuk’a öğretmen Açığını Sordu


CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere Adıyaman, Batman ve Mardin illerindeki öğretmen açığı sorununu meclis gündemine taşıdı.

post

 Eğitim    29.07.2021 12:18:03  


Milletvekili Tutdere’nin Adıyaman, Batman ve Mardin illerindeki öğretmen açığına ilişkin soru önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kontenjanların öğretmen istihdamında güçlük çekilen illerin doluluk oranları dikkatte alınarak belirlendiğini ifade ederek sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağı tarihi açıkladı.

Yapılan Atamalar Öğretmen Açığını Kapatmaya Yetmiyor

Türkiye genelindeki öğretmen açığının 138 binleri geçmesine rağmen Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamaların yetersiz olduğuna dikkat çeken Milletvekili Tutdere Bakan Selçuk’a verdiği soru önergesinde, “Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okullarda 18 milyonu aşkın öğrenci eğitim almakta, öğrencilerimizin eğitimi için ise 1 milyonu aşkın öğretmen görev yapmaktadır.  Türkiye genelinde yaşanan öğretmen açığı rakamlara yansımaktadır. Sayıştay raporlarına yansıyan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde 138 bini aşkın öğretmen açığı vardır. Fakat bu kadar öğretmen açığı varken Millî Eğitim Bakanlığı öğretmen alımlarını yıldan yıla düşürmektedir. Öğretmen atamalarının 2016’dan bu yana giderek azaldığı MEB’in resmi istatistiklerine de yansımıştır. Yapılan bu atamalarla öğretmen açığını kapamak asla mümkün değildir.” ifadelerini kullandı.

Öğretmen Açığı En Fazla Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde

Türkiye genelindeki öğretmen açığının en fazla Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olduğunu dile getiren Milletvekili Tutdere, “Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki öğretmen açığının diğer bölgelerimize göre daha fazla olduğunu gözlemlemekteyiz, bu gözlemimiz resmi istatistiklerle de doğrulanmaktadır. Yaşanan büyük sorunu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a verdiğimiz soru önergeleriyle gündeme getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bakan Selçuk’a Adıyaman, Batman ve Mardin illerindeki öğretmen açığı sayısını, öğretmen açığının ilçelere göre dağılımını ve öğretmen açığının branşlara göre dağılımını sorduk” dedi.

Bakan Selçuk: Eylül Ayında 20 bin Öğretmen Ataması Yapılacak

Milletvekili Tutdere’nin soru önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Kontenjanlar öğretmen istihdamında güçlük çekilen ve kalkınmada birinci derece öncelikli yöreler olmak üzere, ihtiyaç olan alanlarda illerin doluluk oranları dikkate alınarak belirlenmektedir” ifadelerini kullandı.

20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyuran Bakan Selçuk, “Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarına Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu çerçevesinde 2021 yılı Eylül ayında 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacaktır” açıklamasında bulundu. ŞEHİRDE BU HAFTA

#abdurrahman tutdere,chp,adıyaman,meb