Milletvekili Toğrul: İktidar HDP’yi Boğmaya Çalışıyor


HDP Genel Merkezi tarafından başlatılan “HDPliyizHerYerdeyiz” kampanyası kapsamında HDP MYK Üyesi ve Eş Genel Başkan Yardımcısı İlknur Birol ve HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul Adıyaman’da çeşitli temaslarda bulundular.

post

 Siyaset    30.07.2021 14:16:52  


Adıyaman’da il ve ilçe örgütlerini ziyaret eden heyet daha sonra Eğitim Sen konferans salonunda çeşitli STK’larla bir araya geldiler.

Burada bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkan yardımcısı İlknur Birol,84 milyon insanıyla muazzam güzel bir coğrafyada yaşadıklarını söyleyerek sözlerine şöyle devam etti.” Bu topraklarda yaşayan farklı inanç kimliklerinden farklı toplum kesimlerine kadar herkeste uzun süreden beri bir huzursuzluk var. Ne yazık ki AK Parti ev MHP iktidarı bu huzursuzluğun çözümü için bir adım atmamaktadır. Tam aksine bunu derinleştirmektedir. İktidar, bütün iç ve dış siyaseti sadece kendi iktidarını sürdürme üzerine kurmuştur. Son iki senedir pandemi sürencindeyiz.Ne yazık ki bu süreçte gerek esnaf gerekse vatandaşın ekonomik gücü gittikçe zayıflamıştır ”dedi.

    Birol’dan sonra söz alan HDP Gaziantep milletvekili Mahmut Toğrul ise, “Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP’nin güçlenmesi oylarını çoğaltması iktidar kanadını telaşlandırmıştır. Bunun önüne geçmek için HDP’yi boğmaya çalıştılar, bu başarıyı gölgelemeye çalıştılar. Çünkü onlarda biliyor ki; onlara iktidarı kaybettirecek yegane güç HDP’dir. Çünkü HDP alanlarda, meydanlarda dinamik bir kitleye sahiptir. Bugün HDP’yi itibarsızlaştırmak için herşeyi yapıyorlar” ifadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#hdp,adıyaman,toplantı