Adıyaman’da emek sömürüsüyle mücadele çalışması


Adıyaman’da cadde ve sokaklarda dilendirilen, satış yaptırılan çocuk ve kadınların iş sömürüsüne karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla Adıyaman Belediyesinin hazırladığı proje Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edildi.

post

 YEREL    04.08.2021 09:17:34  


Şehrin temel sorunlarının yanında sosyal ve kültürel konularda da çalışmalar yapan Adıyaman Belediyesi’nin son yıllarda kentin en büyük problemlerinden birisi haline gelen cadde ve sokaklarda dilendirilen, satış yaptırılan çocuk ve kadınların iş sömürüsüne karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla hazırladığı proje Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği (AB) tarafından 24 Bin Euro hibe desteği aldı.

Avrupa Konseyi ve AB’nin ‘Türkiye’de Çocuk Ticareti ve/veya Emek Sömürüsü Amacıyla İnsan Ticareti Konusunda Farkındalık Yaratma’ çalışması kapsamında hazırladığı proje ile hibe desteği almaya hak kazanan 5 belediyeden birisi olan Adıyaman Belediyesi, 24 bin 800 Euro destekli projenin çalışmalarına başladı.

Projenin ilk toplantısı Adıyaman Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Oruç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Proje Koordinatörlüğünü yürüten Adıyaman Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdiresi Aysun Hallaç, Proje Sorumluluğunu yürüten Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Hasan Bereket ile projenin paydaşları olan Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Adıyaman İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’nden sorumlular katıldı.

Toplantı sonunda proje hakkında kısa bir bilgi veren yetkilileri, “Eylül ayında startını vermeyi planladığımız projemiz 6 ay sürecek. Bu süreçte, ilimizde emek sömürüsü amacıyla çocuk ticareti ve insan ticareti konusunda farkındalığın artırılması, çocuk işçiliğinin, dilenciliğinin ve insan ticaretinin önlenmesi amacıyla çeşitli çalışmalar yapılacak. Projedeki hedef, Adıyaman’da yaşayan bu konuda hakkındaki bilinçlendirilmesi, insanların yardım alabilecekleri ve daha ileri eğitim fırsatlarını bulabilecekleri bir alanın oluşturulmasıdır. Ayrıca faaliyetler içerisinde; bilinçlendirme kampanyaları için ekip oluşturmak, proje yürütme ofisini kurmak, sosyal medya hesaplarını oluşturmak ve sürdürmek, broşürlerin iki dilli basımı, reklam panoları, belediye üzerindeki tabelalar dahil olmak üzere Türkçe ve Arapça insan ticareti hakkında mesajlar vermek, halka yönelik seminerler düzenlemek ve camiiler, okullar, iş yerleri, kamu kurumları, hane ziyaretleri ile açık alanlarda stant ve bilgilendirme çalışmaları yapmak var. Yine proje kapsamında resim, grafik ve kısa film yarışmaları düzenleyerek farkındalık çalışmalarını daha geniş alanlara yaymayı amaçlıyoruz” diye konuştu. ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman belediyesi,süleyman kılınç,adıyaman,şehirde bu hafta