kitap kutusuydu, çöp kutusuna döndü!


adıyaman il halk kütüphanesi tarafından oluşturulan kitap kutusu, son dönemler de amacına uygun görüntüler vermiyor. kendimi bilmez bazı vatandaşların kitap kutusuna attığı pet şişe, poşet ve yiyecek artıkları, kitap kutusunun artık amacı dışında kullanıldığı ve kaldırılmasının zamanının geldiğini gösteriyor.

post

 11    2016-08-29  


İlk dönemlerde bu kutuda biriktirilecek kitaplarla köy okullarında kütüphaneler açılacak, köy odalarında kitaplıklar oluşturulacak ve dar gelirli öğrenciler için kitap desteği sunulacaktı. Ancak aradan geçen yıllar, kitap kutusunun amacı dışında kullanılmaya başlandığı gerçeğini ortaya koydu.

Bazı kendini bilmezler tarafından kitap kutusuna kitap yerine pet şişe, poşet ve yiyecek artıkları atılmaya başlandı. 24 saat dışarıda açık olan kitap kutusuna kim ya da kimlerin bu gereksiz şeyleri attığı bilinmez ancak bu kutunun amacının yardım bekleyen çocuklara kitap desteği sunmak olduğunu unutmuşa benziyorlar. Kitap kutusunun bu halini gören vatandaşlar; ilk başlarda biz de çocuklarımız da okumadığı ancak daha yeni sayılabilecek kitapları getirerek bu kutuya atıyorduk. Çünkü onlar köy okullarına, köy odalarına ve kitap alamayan öğrencilere destek olacaktı. Ancak bir süre sonra insanlar böyle önemli bir hizmeti basit görmeye başladılar. Önceleri eski kitaplarını getirip bu kutuya atıyorlardı, şimdi bazı kendini bilmezler her şeyi atmaya başladı. Bu insanların kitaplara, kitapseverlere ve kitap bekleyen dar gelirli öğrencilere saygısı yok. Bakın burada kitaptan çok çöp sayılabilecek şeyler var. Pet şişe mi dersiniz, yemek artıkları mı dersiniz, poşet, yırtık gazete, dergi mi dersiniz her şey var. Bize göre bu hizmet artık amacını aştı. Kötü insanların kötü düşüncelerine malzeme olmaya başladı. Yetkililerin bu kutuyu kaldırmaları kitapseverlere iyilik olur düşüncesindeyiz” diye açıklama yaptılar. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta,il halk kütüphanesi