Vali Çuhadar: Bilgili Nesiller Yetiştirmemiz lazım


Gazetemize nezaket ziyaret bulunan Adıyaman valisi Mahmut Çuhadar, gazetemizin sahibi Ferhat Vural’a önemli açıklamalarda bulundu. Toplumun doğru bilgilenmesinde medyanın önemine vurgu yapan vali Çuhadar,” Çağımız bilgi çağıdır, iletişim çağıdır.Medya toplumunun gözüdür kulağıdır, bizim bazen görmediklerimizi medya görür.Toplum olarak bu bilgi çağından geri kalmamamız için kitapla bilgiyle donatılmış nesiller yetiştirmemiz lazım” dedi.

post

 Güncel    07.09.2021 12:25:24  


Adıyaman valisi Mahmut Çuhadar medya ziyaretleri kapsamında gazetemizi ziyaret ederek, Gazetemizin sahibi ve genel yayın yönetmeni Ferhat Vural’a önemli açıklamalarda bulundu.Vali Çuhadar, şimdiki gençlerin çok az kitap okuduğunu söylerek,maalesef bilgi toplumu noktasında çok gerilerdeyiz ifadeleri kullandı.Vali Çuhadar sözlerine devamla, ” Sizler toplumu doğru bilgilendirme noktasında kilit noktadasınız. Zor bir iş yapıyorsunuz ama önemli bir iş yapıyorsunuz öncellikle size başarılar diliyorum.Çağımız bilgi çağı,bilgiyi elinde bulunduran toplumlar aynı zamanda dünyaya da yön veriyorlar. Bizim bu süreçten uzak kalmamamız için mutlaka bilgiyle donatılan nesiller yetiştirmemiz lazım. Gençlerimize bakıyoruz elinde kitap yerine akıllı telefon ve saatlerce sosyal medya mecralarında zaman tüketiyorlar. Bu çok acı bir durumdur. Bugün medya küresel güçlerin elinde,istedikleri haberi servis ediyorlar çoğu zaman manipülasyon haberlerde servis ediyorlar. İstedikleri ülkelerin ekonomilerine rahatlıkla zarar verebiliyorlar. Bugün savunma sanayi noktasında ülkemiz çok güzel yerlere gelmiştir ama bunu çekemeyen küresel güçler var ve bizimle uğraşıyorlar. Bizim burada yapmamız gereken şudur. Öncellikle dış tahriklere kapılmamamız lazım, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Bu ülkede Alevisi,Sünni,Kürt, Türk ayrımcılığını körükleyenlere prim vermememiz lazım çünkü 83 milyon kardeşiz biz” ifadelerini kullandı.

Gazetemizin sahibi Ferhat Vural ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek,” Maalesef okumayan, araştırmayan bir toplum olduk. Sadece ülkemiz değil, tüm İslam dünyası bu okumamamın bedelini ödüyor. Bugün İslam dünyasına baktığımızda acı ve ıstıraplar görüyoruz. Herkesin şu soruyu kendine sorması lazım. Müslümanlar neden Müslümanlardan kaçıp elin gavuruna sığınmaya çalışıyor?  Bugün İslam dünyasında bir bilim insanı  çıkmıyor, biri korona denilen belanın aşısını bulamıyor bu çok üzücü bir durum.Herkes işini adam gibi yapsa ülkede sorun ve sıkıntı kalmaz. Gazeteci gazeteciliğini,bürokrat bürokratlığını esnaf esnaflığını yapacak, kimse bir diğerinin işine karışmayacak işte o zaman ülke olarak toplum olarak ilerleme katederiz. Birde en önemlisi ne yapıp edip gençlerimize okumayı teşvik etmeliyiz.Cahil bir gençlikten kimseye fayda gelmez ” İfadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman valiliği,mahmut çuhadar,şehirde bu hafta,ferhat vural,adıyaman