Memur Sen Sessizliğini koruyor!


Hükümetle toplu iş sözleşmesi için pazarlık masasına oturan bazı sendika başkanlarının maaşları gündemi meşgul etmeye ediyor.Sendika başkanları ve il temsilcilerinin aldıkları iddia edilen fahiş maaşlar eğitim camiasından da tepkilere neden oldu. İddialara göre,Memur Sen Genel Başkanı 32 bin 115 TL maaş alırken, İl temsilcileri de 17 bin TL ve üzeri maaş alıyorlar.

post

 Güncel    07.09.2021 12:31:34  


Geçtiğimiz haftalarda hükümetle toplu iş sözleşmesi için pazarlık masasına oturan bazı sendika başkanlarının aldıkları maaş kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. İddialara göre; Memur Sen genel başkanı 32 bin TL, il temsilcilerinin de 17 bin TL maaş aldıkları medyada yer almıştı.

Memur-Sen Başkanı'na şu ilkeler çerçevesinde ve genel kurullarda delege kararı ile maaş ödeniyor:

“Yönetim kurulu üyelerine, memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısının 7.000 rakamıyla çarpımı sonucu çıkan miktarı aşmamak üzere genel başkan yardımcıları için eşit miktarda, genel başkan için ise genel başkan yardımcıları için belirlenen ücretin yüzde 10'u fazla olmak kaydıyla net maaş ile aile ve çocuk yardımı ödenir. Bu ödemelerden kaynaklanan vergi, harç ve benzeri giderler ile sosyal güvenlik prim tutarları genel merkez bütçesinden karşılanır.”

Konu ile ilgili gazetemize acıkmalarda bulunan ve ismini açıklamak istemeyen bazı sendika üyesi eğitimciler, bu maaşların gerçekten çok yüksek olduğunu eğer bu iddialar doğru ise-ki şimdiye kadar yalanlamadılar- hakkımızı helal etmiyoruz dediler.

 Eğitimci M.D: “Ben adı geçen sendikanın üyesiyim. Bizim maaşlardan kesinti yapılarak bunların maaşları ödeniliyor.Çok merak ediyorum, insanlar ay başını zar zor getirirken bu ballı maaşlar bunların boğazından nasıl geçiyor? Ve bu başkanlar ve il temsilcileri neyin karşılığında bu paraları alıyorlar?” İfadelerini kullandı. 

Eğitimci A.K: “Bende bu sendikanın üyesiyim. Kulağımıza bu fahiş maaşlar geliyordu ama inanmak istemiyorduk. Şimdi ortaya çıktı ki adamlar gerçekten vicdanları sızlatan bu paraları alıyormuş.Bişeyi daha merak ediyorum.O kadar medyada yazıldı çizildi, neden çıkıp maaş bordrolarını kamuoyuyla paylaşmıyorlar? Birde sizin aracılığınızla il temsilcilerine sesleniyorum. Çıkın bir aylık giderlerinizi de kamuoyuyla paylaşın. Şu akaryakıt, yemek vd giderlerinizi. Hem Memur Sen, hem de Sağlık Sen il temsilcilerinden bunu bekliyoruz.Eğer gerçekten bu maaşları alıyorlarsa hakkımızı da haram ediyoruz helal etmiyoruz,” diyerek tepkisini dile getirdi.

Geçen hafta,genel başkanlarının 5 bin 600 TL’lik maaş bordrosunu basın mensuplarıyla paylaşan SES sendikası Adıyaman il Eş  başkanı İbrahim Halil Aydın da çağrıda bulunarak, Memur Sen Genel başkanı ve il temsilcilerinin de maaş bordrolarını kamuoyuyla paylaşmasını istemişti.

Şimdi Adıyaman kamuoyu Memur Sen ve Sağlık Sen il temsilcilerinin ne kadar maaş aldıklarını ve bu maaş bordrolarını kamuoyuyla paylaşıp paylaşmayacağını merak ediyor. ŞEHİRDE BU HAFTA

#memur sen,eğitim bir sen,sağlık sen,maaş,adıyaman,tepki