MÜLK’LÜLERE “BAYRAM” MÜJDESİ


BÜROKRASİ HAREKETE GEÇTİ, MÜLK GÖLETİ SORUNU KESİN OLARAK ÇÖZÜLÜYOR. YAPTIĞIMIZ HABERLER NETİCESİNDE TBMM BAŞKANVEKİLİ AHMET AYDIN, AK PARTİ ADIYAMAN MİLLETVEKİLİ ADNAN BOYNUKARA VE ADIYAMAN VALİSİ ABDULLAH ERİN, DSİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNÜ DEVREYE KOYARAK MÜLK GÖLETİ İLE İLGLİ KALICI VE KESİN ÇÖZÜM İÇİN GEREKLİ GİRİŞİMLERİ BAŞLATTIKLARINI AÇIKLADILAR. Ahmet AYDIN: Oradaki bölge halkı gerçekten mağdur, sorun nasıl giderilecekse onu sağlamakla mükellefiz. Bu bizim görevimiz. Vali ERİN: Adıyaman'ın en ücra köşesindeki sorun benim sorunumdur,Mülk göleti sorununu mutlaka çözeceğiz. Adnan BOYNUKARA: Sakat bir yere sakat bir iş yapmışız. 30 küsür yıllık bir problemi çözmek için uğraşıyoruz.

post

 Çevre    2016-09-05  


   MÜLK GÖLETİNE KALICI ÇÖZÜM

Gazetemiz tarafından sık sık gündeme getirilen Mülk göleti haberi, siyasilerin ve bürokratların girişimleri ile kalıcı çözüme doğru ciddi adımlar atıldı. TBMM başkanvekili Ahmet Aydın, Ak parti Adıyaman milletvekili Adnan Boynukara ve Adıyaman valisi Abdullah Erin tarafından ilgili ve yetkili kuruluşlarla yapılan görüşmeler neticesinde artık kanalizasyon bataklığından kurtuluyor. Yapılan açıklamalarda göletin ve mülk köyünün kesin olarak bu çevre felaketinden kurtarılması için yapılan çalışmalar ve girişimlerde ciddi derecede mesafe alındığı kaydedildi.

İlk açıklama TBMM başkanvekili Ahmet Aydın’dan geldi. Aydın gazetemize özel yaptığı açıklamada; ben dün de Mülk köyündeydim. DSİ bölge müdürümüzle de görüştüm. Muhtemelen bayram sonrası bütün ekibiyle orada detaylı bir inceleme yapılacak. Mülk göleti sorunu köy hizmetlerini artık aşan bir konu. Bu konuyu DSİ’nin programına aldık çünkü orada yapılacak bütün işler DSİ tarafından yapılacak. Eğer programım uyarsa ben de o ekiple mülk köyüne gideceğim. Çünkü o göletin çevresine verdiği sıkıntıları yakinen bilen birisiyim. Uzun zamandır da uğraşıyoruz. O göleti besleyen başka bir damar, başka bir kaynak ta yok. Orada bir temizliğin göleti kurtaracağını düşünmüyorum zaten öyle de görünmüyor. Orada bir arıtma yok ve Kâhta ilçesinin kanalizasyonu oraya akıyor. Hakikaten insanlarımız orada çok mağdur oluyor. Acaba, kapalı bir sistemle göleti kurutmak daha mı mantıklı? Bu yaklaşım bana daha mantıklı geliyor ancak teknik açıdan, mühendislik açısından uygulanabilirliği nedir bilemiyorum. Dsi’nin bölge müdürünü, teknik ekibini getireceğiz ve bakacağız. Oradaki bölge halkı gerçekten mağdur, sorun nasıl giderilecekse onu sağlamakla mükellefiz. Bu bizim görevimiz. Ben sık sık o köye giderim çünkü benim bölgem. Orada yaşayanlar hep dost, akraba ve arkadaşlarımız. O bölgeyi bizim temize çıkarmamız lazım. Kardeşlerimizi temize çıkarmamız lazım onun için çalışmaları sıkı bir şekilde takip edeceğim” dedi.

Mülk göleti ile ilgili çalışmalarda büyük destek veren Ak parti Adıyaman milletvekili Adnan Boynukara’da yaptığı açıklamada; “evet mülk göleti sorunu ciddi bir sorun. Bu konuyu tbmm başkanvekilimiz Ahmet Bey ve diğer vekil arkadaşlarımızla birlikte takip ediyoruz. Mülk göleti sorunu Gazetenizde yazıldı, sosyal medyada bize iletildi. Konu çok karmaşık bir halde onu çözmek amacıyla bir özüm bulundu ve inşallah hayata geçer. Yani oradaki insanların sıkıntılarının giderilmesi bizim açımızdan önemli. Sakat bir yere sakat bir iş yapmışız. 30 küsür yıllık bir problemi çözmek için uğraşıyoruz. Binlerce insanın yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. İnşallah çözülür diye bekliyoruz” dedi.

Adıyaman valisi Abdullah Erin ise; “

Adıyaman'ın en ücra köşesindeki sorun benim sorunumdur,

                Mülk göleti sorununu mutlaka çözeceğiz

"Mülk göleti sorununu biliyorum.O köyde insanların mağduriyetini anlıyorum.DSİ Adıyaman şube müdürümüzden hem bu konu hem de Adıyaman genelinde devam eden projeler hakkında brifing aldım.Üç saate yakın brifingin en az 20 dakikası mülk göleti problemi ve çözüm önerileri üzerinde yapılan fikir alışverişi ile geçti. Aynı toplantıda; teknik bir heyetin oluşturulması, arıtma sisteminin incelenmesi, devreye alınma imkanın araştırılarak rapora bağlanması ve eş zamanlı olarak gölette yapılacak ıslah çalışmalarının planlanması kararlaştırıldı. Aynı zamanda konu ile ilgili olarak GAP idaresiyle bugün irtibat kuruldu ve konu tartışıldı.. Devam eden hukuki süreç hakkında bilgi alındı..problemin çözülmesi ve insanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi noktasında elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın." dedi. HABER MERKEZİ

adıyaman valiliği,abdullah erin,adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi