Beş günde 566 Adres Karantina Altına Alındı


Adıyaman’da, beş günde 566 adres koronavirüs vakalarından dolayı 14 gün süreyle karantina alındı.

post

 Sağlık    09.10.2021 11:14:26  


Adıyaman valisi Mahmut Çuhadar başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu,COVİD-19 testleri pozitif çıkan 566 kişinin kaldığı hanelerin 14 süreyle karantina altına alınmasına karar verdi.

Adıyaman Valiliğinden yapılan duyuruda şu ifadeler kullanıldı: “04.05.06.07 ve 08 Ekim 2021 tarihinde saat 10.00’ da 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23, 27 ve 72. maddelerine göre, Valimiz Sayın Mahmut ÇUHADAR başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüşüp aşağıdaki kararları almıştır.”

Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve salgının/bulaşın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Aşağıdaki tabloda bildirilen 566 adreste, belirtilen tarihten itibaren 14 gün süreyle karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırılmıştır.”

KARANTİNA ALTINA ADRESLERİN BULUNDUĞU MAHALLE VE KÖYLER

Adıyaman Merkez

İmamağa,Altınşehir,Alitaşı,SitelerMara,Bahçelievler,Barbaros,Bahçecik,Cumhuriyet,Esentepe,Eskisaray,Fatih,İmamağa,Kayalık,Kapcami, Malazgirt,M.Akif,Mimar Sinan,Siteler,Sümerevler,Ulucami,Yavuz selim,Yeni mahalle,Yeşilyurt,Yunus Emre,Güneşli,Örenli ve Varlık mahalleleri.

KÖYLER

Akpınar köyü haraba mezrası,Çemberlitaş köyü,Akdere köyü Akdere küme evleri,Gözabaşı köyü,Hasankendi,Karagöl,Uzunpınar, Çatalağaç,Çamlıca köyü,çitlik mezrası,Ziyaretpayamlı,Kayaönü,Külafhüyük,Zey ve Ağcin köyleri.ŞEHİRDE BU HAFTA

#koronavirüs,adıyaman,vaka,karantina