TP’de neler oluyor?


Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğünde torpil skandalı, işe alınacaklar önceden belli miydi? Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğündeki torpil iddiaları Adıyaman kamuoyunda konuşulmaya devam ediliyor. İddialara göre,8 kişilik eleman alım ilanı sisteme düşer düşmez aynı gün 8 kişi işe başlıyor. İşte mağdurların iddiaları ve CİMER’e kadar yapılan şikayetler.

post

 Güncel    19.10.2021 10:25:33  


Gazetemize konuşan mağdurlar, işe alınanların hepsinin vekil ve siyasilerin referansıyla alındığını, ilan sisteme düşer düşmez aynı gün 8 kişinin işbaşı yaptığını iddia ettiler.

İŞTE İDDİLAR

Mağdurlardan H.K’nin iddiaları

“Daha dün akşam TPAO bölge müdürüne Ankara’dan bir liste geldi 12 Kişilik güvenlik alım listesi. 8 kişi bu sabah işe başladı. Aralarında bir tane gariban var.Hepsi milletvekillerinin, Parti başkanlarının  akraba ve dostları. İsimleri de yazıyorum. Abi yazık değil mi bize? Aylardır bekliyoruz bir yerde alım olsa da başvursak nasılsa almayacaklar ama başvuralım en azından, ama tepeden liste yollamışlar adamlarını almışlar. Milletvekili H.F resmen orda derebeylik yapıyor.”

“HERKESİN DERDİ EKMEK”

“1 haftadır telefonum yoktu.İsmimi açıklamayın çünkü, ilerdeki alımlarda sorun olur.Korkak ve pısırık değilim sadece şartlar bunu gerektiriyor, tıpkı sizin camianızda (medyayı kastediyor) korkak pısırık ve de yalakalar olduğu gibi ama herkesin derdi ekmek. Belki değeri kalmadı ama yine de işe alınanları ve tüm bilgileri vereyim.

İşe Alınanlar

1- Yunus D., 2- Abdülkadir Ç.,3- Ahmet A.,4- Yunus A.,5- Mahmut D.,6- Burak T.,7- Hasan C.,8- Mustafa K. İşin enteresan tarafı alınanlardan birinin özel güvenlik belgesi silahsız. TPAO silahsız çalıştırmaz çalıştıramaz. Yıllar önce onca eğitim ve sınavdan geçen yedekler listesi varken kimse onu baz almadı. Olan oldu artık işe başlayalı haftalar oldu ama, size bir meramı anlattım telefonum arıza verdiğinden tuşlu kullanmak zorundaydım şimdi bu açıklamayı yapma zorunluluğu hissettim.”

MAĞDURLARDAN Ö.A’NIN İDDİALARI

“Türkiye petrolleri mağduriyetini bende birkaç sene önce yaşadım. Kıyafetlerimi almıştım. Nöbet noktam belli olmuştu.İşte CİMER’e yazdığım şikayet dilekçem. Ama dilekçem partiye döndü. Parti elemanları nöbete başladı. Bu konu ile ilgili tanıklar var, Cimer dilekçem var. Vekillere dert yanmam var, mesajlarım var. Onların cevapları da var ama bişeye yaramadı. Allah’ından bulsunlar.”

KURUMDA ÇALIŞAN Ö.S’NİN İDDİALARI

“Aleni torpil yapıldı”

Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğünde (TP) çalışan ve isminin açıklamasını istemeyen Ö.S ise, işe alımlarla ilgili şunları söyledi. “Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğü (TP) personel artırımına gitti.8 kişi alınacak denildi. Bu duyuru daha sisteme düşer düşmez 8 kişi hemen işbaşı yaptı.Bu da şunu gösteriyor, ise alınacaklar daha önceden belliydi.Türkiye Petrolleri Bölge müdürünün eniştesi olan Adıyaman milletvekili H.İ.F çoluk çocuğuyla her Adıyaman’a geldiğinde TP’nın misafirhanesinde kalır. Pandemi döneminde her yer kapalı iken bile restoran onlar için açıdı.Hiç ücret ödediğini de sanmıyorum, çünkü bölge müdürünün eniştesi. Bölge müdürünün onun getirdiği söyleniyor. Sonuçta iş beklentisiyle müracaat edenler hayal kırıklığı yaşıyorlar çünkü,işe alınacaklar önceden belli,bu insanlara yazıktır günahtır. Allah var,kul hakkına giriliyor.. Başka da bişey demiyorum” İfadelerini kullandı.

İddialara göre; Bölge müdürü geçen sene yönetim kurulu kararıyla görevden alınmış ancak milletvekillerinin araya girmesiyle karar durdurulmuş ve tekrar görevinde kalmış.

Şimdi Adıyaman kamuoyu şu soruların cevabını merak ediyor.

1-Türkiye Petrolleri Bölge Müdürlüğüne alınan güvenlik elemanları torpille mi alındı? İşe alınanların siyasilerle olan yakınlığı nedir?

2-8 kişilik eleman alım listesi daha sisteme düşer düşmez, 8 kişi nasıl oldu da hemen işbaşı yapıldı? Yoksa 8 kişilik liste önceden mi hazırlanmıştı?

3-TP Bölge müdürüyle akraba olan Adıyaman milletvekili, her Adıyaman’a gelişinde TP’nın misafirhanesinde mi kaldı? Pandemi döneminde kapalı olan restoran onun için mi açıldı? TP’nin misafirhanesini ve kullanan sayın vekilin hiç ödeme yapmadığı doğru mudur? ŞEHİRDE BU HAFTA

#türkiye petrolleri bölge müdürlüğü,adıyaman,eleman alımı,torpil iddiaları