yine teşvik, yine adıyaman, yine hüsran..!


vatandaşlar: " adıyaman olarak her teşvik paketinde mağdur olmamıza rağmen, stk başkanları böylesine günlerde seslerini çıkartamıyor, koltuklarında rahat oturabiliyorlarsa biz böyle stk başkanlarını istemiyoruz. ya o koltuğun hakkını verip bizi savunsunlar ya da istifa edip kendi özel işleriyle uğraşsınlar, yeter artık. tepki gösteremeyen, elini masaya vuramayan ve adıyamanlının hakkını savunamayan, sadece plaket alıp plaket veren stk başkanı da siyasi de bürokrat’ta istemiyoruz” diye tepki gösterdiler..

post

 Ekonomi    2016-09-09  


 

Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır’da açıklanan yeni teşvik destekleriyle ilgili açıklamada Adıyaman’ın yer almaması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Adıyaman isminin sadece çağrı merkezinde çalıştırılan personel sayısının bin kişiye çıkarılması konusunda geçmesi kamuoyunda büyük hayal kırıklığı yarattı. Vatandaşlar, yıllardır teşvik nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan Adıyaman’ın bu teşvikten de faydalanmamasını şöyle değerlendiler. Vatandaşlar; “Adıyaman sahipsiz diyorduk gerçekten de öyleymiş. Başbakan 22 il’in yer aldığı yeni teşvik paketinde Adıyaman’ı da 23. Sıraya sadece bir kalemde ekleyerek gönül aldı.

Pakette ne istihdam, ne yatırımcı, ne küçük esnaf için hiçbir şey yok. Bin kişilik çağrı merkezi sözü de zaten bir iki yıldır söylenen bir şeydi. Yani yeni bir teşvik değil. Bizim sivil toplum kuruluşlarımız ne iş yapar? İşadamlarımız ne yapar? Siyasilerimiz ne yapar? Bürokratlarımız ne yapar? Ne bir sulama müjdesi var, ne tarım ve hayvancılıkla ilgili bir müjde var. Ne tren yolu ne uçuş ücretleriyle ilgili bir müjde var. Fabrikalara istihdam veya yeni yatırımlarla ilgili hiçbir şey yok. İşadamlarına, sanayicilere ve küçük esnaflara hiçbir müjde yok. Ne var peki! Terör nedeniyle mağdur olan illere, ilçelere, köylere destekler var. Adıyaman teröre bulaşmamışsa, prim vermemişse, her zaman dik durmuşsa, her zaman devletine bağlılığını en sesli bir şekilde dile getirmişse niye teşvikte mağdur olsun.

Asıl Adıyaman’ın, Adıyaman insanının bu tutumu nedeniyle en büyük teşviki hak etmesi gerekmiyor mu? O sanayiyi, tarımı, sulamayı yönetenler o, STK koltuklarını işgal edenlerin neden sesleri çıkmıyor? Adıyaman’da halkın beklentilerini, sorunlarını kim karşılayacak? Niye halen o STK’ların başındalar anlamıyoruz. Madem Adıyaman için böyle günlerde ellerini taşın altına koymayacaklar, ses çıkarmayacaklar, tepkilerini dile getirip arkalarına binlerce çalışanlarını takıp mağduruz” diye meydanlarda açıklamalar yapmayacaklar o zaman istifa edip kendi özel işlerini yapsınlar. Biz böyle STK başkanlarını istemiyoruz. Başka zaman basının karşısına çıkıp “şu günümüz kutlu olsun, bu günümüz kutlu olsun” demeyi biliyorlar ama” diyerek tepkilerini gösterdiler. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta