Büyükelçi krizi doları ateşledi!


Merkez Bankası'nın beklentilerin üzerinde gelen faiz indirimi sonrası art arda rekor kıran dolar/TL kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 ülkenin büyükelçisini 'istenmeyen kişi' ilan etmesi sonrası zirvesini yeniledi. Kur, pazartesi günü Asya piyasalarında işlemlerin başlamasından kısa bir süre sonra 9,85'i gördü.

post

 Ekonomi    25.10.2021 10:49:18  


Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) piyasa beklentilerinin üzerinde bir indirimle politika faizini yüzde 16'ya çekmesinin ardından Türk Lirası, dolar ve euro karşısında değer kaybetmişti.

Dolar/TL kuru 9,66'yı görerek tarihi zirvesini görmesinin ardından haftayı 9,61'den kapatmıştı. Euro/TL kuru ise 11,25'in üzerini görmüş, piyasalar kapanırken 11,19 seviyesinde işlem görmüştü. Gram altın da döviz kurundaki yukarı yönlü seyirden etkilenmiş ve satışı 561 TL'den gerçekleşmişti.

BÜYÜKELÇİ AÇIKLAMASI KURU ATEŞLEDİ

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tutukluluğunun dördüncü yılında olan iş insanı Osman Kavala için özgürlük çağrısı yapan 10 ülkenin büyükelçisini 'istenmeyen kişi' ilan etme talimatı döviz kurlarını ateşledi.

Asya piyasalarının açılışından sonraki sığ işlemlerde bir ara 9,85 seviyesini test eden dolar, sabah 07.00'de 9.73 civarında işlem gördü.

Euro/TL kuru ise Asya piyasalarında 11,47'yi gördü.

TL YÜZDE 20'DEN FAZLA DEĞER KAYBETTİ

Öte yandan TL, bu yıl başından bu yana dolar karşısında yüzde 20'den fazla değer kaybetti. Ekonomistler, Avrupa piyasalarının açılışıyla birlikte doların TL karşısında daha da yükseleceğini öngörüyor.KARAR

#döviz,yükseliş,büyükelçi,türkiye