HDP’den Gözaltılara Tepki


Adıyaman HDP il Eş Başkanı Mehmet Ali Alataş, gözaltına alınan HDP Adıyaman eski Milletvekili Behçet Yıldırım ve Milletvekili danışmanı Mustafa Yüksel’in serbest bırakılmasını istedi.

post

 Siyaset    04.11.2021 15:14:09  


Halkların Demokratik Partisi Adıyaman İl Eş Başkanı Mehmet Ali Alataş,HDP Adıyaman eski Milletvekili Behçet Yıldırım ve HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün danışmanı gazeteci Mustafa Yüksel’in gözaltına alınmalarına tepki göstererek, gözaltına alınan Yıldırım ve Yüksel’in derhal serbest bırakılmasını istedi.

  HDP Adıyaman il binasında basın açıklaması yapan Alataş şunları kaydetti:

“Son iki günde ilimizde iki arkadaşımız gözaltına alınırken çocuklarının dahi üstü aranıp ve gözleri önünde gözaltına alındılar, dosya gizliliği ve 24 saatlik avukat yasağı gibi hukuksuz bir şekilde gözaltına alındılar. Antalya milletvekilimiz Sayın Kemal Bülbül’ün danışmanı Mustafa Yüksel ve önceki dönem Adıyaman milletvekilimiz Sayın Dr. Behçet Yıldırım’ın derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz.

7 Haziran seçimlerinde yaşadıkları yenilginin acısını siyaseten HDP ve halklara ödetmek istediler. HDP'nin karşısına siyaseten çıkmaya cesaret edemeyenler onu zulümle, baskıyla, yargıyla, güvenlik aygıtlarıyla sindireceklerini düşünüyorlar. Ama nafile, bu yolda yürüyüşümüz kararlı bir şekilde devam edecek.

Baskı, şiddet ve zor politikalarıyla BİZ’leri yok etmek isteyen iktidar her geçen gün siyasi bitişe doğru sürükleniyor. Gözaltına alındığımızda, tutuklandığımızda, parti binalarımız ve mitinglerimiz bombalandığında, belediyelerimiz gasp edildiğinde HDP değil faşizm çözülecek dedik. Çözümsüzlükte ısrar edenlerin çözüldüğü bir süreçte partimiz dimdik ayakta ve Türkiye halklarına umut olmaya devam ediyor.

Savaşla, demokratik siyasete yönelik tasfiye operasyonları, güvenlik politikalarıyla ömrünü uzatmaya çalışan AKP-MHP iktidarına karşı en geniş toplumsal ve siyasal mücadele hattını kurmak, dün olduğu gibi bugün de siyasal varlığımızın gereğidir.

Demokratik siyasetin tasfiyesine yönelik yapılan topyekûn saldırılara karşı daha fazla mücadele ederek, demokrasi ittifakını inşa ederek bu hamleleri boşa çıkaracak örgütsel ve siyasal mücadelemizi sürdüreceğiz.

Halklarımızın emeği, iradesi ve oylarıyla temsil hakkını kazanan vekillerimiz şahsında partimize yapılan bu siyasi darbeyi protesto ediyoruz. 4 Kasım Siyasi Darbesi’nden 5 yıl sonra bir kez daha belirtiyoruz ki, demokratik siyaseti tasfiye ve zulüm operasyonlarına asla teslim olmayacağız. Halkımızın demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesinin kararlı neferi olacağımızın sözünü veriyoruz.” İfadelerini kullandı.ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#hdp,adıyaman,gözaltı,tepki