Türkşeker'in satışı durdurduğu şekere yüzde 25 zam


Türkiye'de vatandaşın marketlerde son dönemde bulmakta güçlük çektiği şekere fahiş zam geldi. Türkşeker, şeker fiyatına yüzde 25 zam yaparak kilogramı 3,93 TL olan şekerin fiyatını 4,91 TL'ye yükseltti.

post

 Gıda    16.11.2021 10:57:42  


Türkşeker'in zam beklentisi nedeniyle piyasa şeker vermediği ortaya çıkmıştı. Şeker İş Sendikası ‘Türkşeker zam beklediği için satışı durdurdu’ açıklaması yapmıştı. Patates, soğan için depo basan devletin zamlı satış için stok yaptığı iddiası tepki çekmişti.

Şeker fiyatları ve arzına yönelik tartışmalar yaşanırken Türkiye Şeker Fabrikaları (Türkşeker), şekerin fiyatına yüzde 25 zam yaptı.

Türkşeker'in resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, KDV hariç kilogramı 3,93 TL'den satılan kristal şeker fiyatı yüzde 25 artırılarak 4,9125 TL'ye çıkarıldı. Kristal şekerin KDV dahil fiyatı ise 5,3055 olarak belirlendi.

Böylece, kristal şekerin 50 kilogramlık çuval fiyatı da 212 TL'den 265,28 TL'ye çıktı.

ŞEKER İŞ SENDİKASI: TÜRKŞEKER RESMİ ZAMMI BEKLİYOR

Şeker İş Sendikası Başkanı İsa Gök zam öncesi marketlerde bulunamayan şekerle ilgili dikkat çeken iddiada bulunup, “Özeller şekeri zamlı satıyor. Türkşeker de zarar ettiği için fazla satış yapmak istemiyor. Resmi zammı bekliyor” açıklaması yapmıştı.KARAR

 

#şeker,zam