Beş bin fidan daha toprakla buluşacak


Adıyaman Belediyesi, Adıyaman’ın il oluşunun 67. yıldönümünü anlamlı bir etkinlikle kutladı.

post

 Çevre    06.12.2021 10:13:23  


Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç’ın öncülüğünde ‘Yeşil Adıyaman’ hedefine emin adımlarla ilerleyen Adıyaman Belediyesi, daha önce diktiği ve dağıttığı binlerce fidana yenilerini eklemek adına Demokrasi Parkı’nda gerçekleştirdiği programda vatandaşlara 5 bin adet fidan dağıttı.

Dağıtım töreninde konuşan ve gerçekleştirilen kampanya ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, Adıyaman Belediyesi olarak Adıyaman’ın il oluşunun yıldönümünü böyle anlamlı bir kampanyayla kutlamak istediklerini söyleyerek, “Bugün Adıyaman’ımızın il oluşunun 67. yıldönümünü kutluyoruz. Bu özel günde şehrimizin en iyi şekilde faydalana bileceği, anlamlı bir etkinliğe imza atmak istedik. Bundan dolayı da bugün burada 2 bin 500’ü çam fıstığı, 2 bin 500’ü de bademden oluşan toplam 5 bin adet fidan dağıtıyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ, YEŞİL ALAN ORANINI

DÜNYA ORTALAMASINA YAKLAŞTIRMAK”

Konuşmasının devamında hedeflerinin daha yeşil bir Adıyaman olduğunu da vurgulayan Başkan Kılınç, “Göreve geldiğimizde Adıyaman’da ki yeşil alan oranı 2,5 metrekareyken biz bunu 3,85 metrekareye çıkardık. Hedefimiz de kısa sürede 6,5 metrekareye çıkarmak. Geçen yıl 60 bin fidan diktik. Bu konuda emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.ŞEHİRDE BU HAFTA

#adıyaman belediyesi,süleyman kılınç,adıyaman,şehirde bu hafta