Vali Erin'den önemli açıklamalar..


Adıyaman Valisi Abdullah Erin, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında FETÖ terör örgütüyle ilgili Adıyaman’da işlem yapılan bin 638 kamu personelinin, 528’inin görevine son verildiğini açıkladı.

post

 Güncel    2016-09-26  


Görevden uzaklaştırılan kamu personeliyle ilgili hassas bir çalışma yapıldığının altını çizen Adıyaman Valisi Abdullah Erin, ‘kurunun yanında yaşın yanmaması’ için gayret gösterdiklerini vurguladı.
Adıyaman’da en çok görevden uzaklaştırılan kamu personelinin Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olduğunu kaydeden Vali Abdullah Erin, kamu personeli içerisinde en fazla tutuklu sayısının ise Emniyet Müdürlüğü personeli olduğunu ifade etti.
15 temmuz Darbe Girişi ve sonrasındaki süreç ile ilgili açıklamada bulunan Vali Abdullah Erin, Adıyaman halkının bu süreçte iyi bir sınav verdiğine işaret etti.
Vali Abdullah Erin“Gerek 15 Temmuz gecesi, gerekse onu takip eden demokrasi nöbetlerinde Adıyaman halkı ilk dakikadan itibaren iyi bir sınav verdi. Son güne kadar vatandaşımız Milli İradeye sahip çıktı. Hemşerilerimize müteşekkiriz, minnet borçluyuz.
Demokrasi Nöbetlerinin bitmesinin hemen akabinde kamuoyunun bu ihanet şebekesinin içerisinde yer alan ve işbirliği yapan kişiler ile ilgili bir beklentisi oluştu.
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Hükümetimizin direktifleri doğrultusunda, belirlenen bazı kriterler ve ölçüler doğrultusunda gerek adli gerekse idari işlemler yapılmaya başlandı ve halende devam ediyor” dedi.
FETÖ kapsamında bin 638 kamu personeline işlem yapıldı
Darbe girişimi sonrasında kamu kurumlarındaki FETÖ’cüler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Abdullah Erin, “İlk dönemlerde FETÖ terör örgütünün kamu görevlileri ve sivil ayağıyla ilgili operasyonlar yapıldı. Son zamanlarda diğer terör örgütlerine destek olan, yardım yataklık yapanlara yönelik çalışma yapıldı.
FETÖ kapsamında bu güne kadar Adıyaman’da bin 638 kamu personeliyle ilgili idari işlemler yapıldı. Bunların bir kısmında adli işlemler yapıldı. Devlette çalışan, devletten maaşını alan personelle ilgili işlem yapıldı. Bir kısmı açığa alındı, adli işlem yapılanlar içerisinde 180 civarında sivil ve kamu personeli tutuklandı. Bu süreç devam eden bir süreçtir.
Tahkikatın gidişine bağlı olarak değişin bir süreç yaşıyoruz. Sürekli karşımıza çıkan yeni olgular var. İfadeler ile boyutları değişin dinamik bir süreç yaşıyoruz.
Toplamda bin 638 personelden 728’i görevden uzaklaştırıldı. KHK ile 528 personelin kamu görevine son verildi. Şuanda diğerleriyle ilgili inceleme devam ediyor. Bunlardan uzaklaştırma konusuyla ilgili herhangi bir bilgi bulgu rastlanmayanlar görevine iade edilecek ancak ilişkisi olduğu tespit edilenlerin işine son verilecek” dedi.
En fazla işlem öğretmenlere yapıldı
Kurumlarda ki çalışmalar ile ilgili olarak ise Vali Erin, “Bu güne kadar uzaklaştırılan emniyet personeli sayısı 167 iken bunlardan132’sinin görevine son verildi. Bunlardan 84 tanesi tutuklandı, 39 tanesi de adli kontrol ile serbest bırakıldı. İhraç ve uzaklaştırmalar en çok Milli Eğitim camiasında var. Milli Eğitim’de işlem yapılan personel sayısı 800’ün üzerindedir. Bunlardan bu güne kadar KHK kapsamında ihraç edilen personel sayısı 265’dir. 561 personel ihtiyati tedbir olarak görevden uzaklaştırıldı. Bunlarla ilgili araştırma inceleme devam ediyor.
Milli Eğitim’den ihraç edilen 265 kişi tamamen FETÖ ile bağlantılı olan kişiler ancak, PKK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 466 eğitim camiası personeli var. Bunlarla ilgili çalışmalar devam ediyor” ifadelerini kullandı.
“Kimseyi mağdur etmeyeceğiz”
Vali Erin, görevden uzaklaştırmalar ve soruşturma geçirenler ile ilgili hassas bir çalışma yapıldığını aktararak, “Özellikle son dönemde, ‘mağdur kitlesi oluştu’ şeklindeki yükselen sesler üzerine devletimizin yetkilileri sürekli açıklama yapıyorlar. İşin başından itibaren devlet olarak uygulanan yöntem konusunda 17-25 Aralık’ın bir milat olduğu söylendi. Hiçbir kriter tek başına belirleyici değil. Bazen 2-3 kriterin bazen bir araya geldiği durumlarda bile o kriterleri inceliyoruz. Kanaatinde oluşması gerekiyor. FETÖ ile ilgisi olmayan bir aile çocuğunu bunların okuluna göndermiş olabiliyor. Bunların okuluna çocuğunu gönderdi diye kimse ile ilgili bir işlem yapılmadı. Bunların okulları, finans ayakları olan Bankasya, sendika üyelikleri, dernek üyeliği, gizli ve özel haberleşme ağının kullanılması her biri şüphe oluşturacak hususlardır. Dolayısıyla işlem yapılanların altının dolu olması gerekiyor. İstihbarattan gelen bilgiler ile bunları birleştiriliyoruz. Mağduriyet ve herkesin aynı kefeye konduğu şeklindeki şikayet ve itirazları anlıyoruz, yalnız onu doğrulayacak çok büyük boyutta mağduriyetlerin olduğunu sanmıyoruz. Kurunun yanında yaş yanmasın diye büyük gayret gösteriyoruz. Kurumların kurullarından sonra, bir üst kurul var. Bunun üzerinde de denetim mekanizması oluşturduk.
İtiraz mercileri oluşturuldu. Sıkı elemeye rağmen haksızlığa uğradıklarını iddia edenler için itiraz yolu açıldı. Yapılan itirazlar buradan kurul ile ilgili bakanlıklara gönderilecek. Adıyaman olarak bin 638 kamu görevlisi içerisinden bugüne kadar itiraz dilekçesi veren kişi sayısı 250-300 civarındadır.
Şuan itibariyle bu personellerin alınması bir sıkıntıya neden olmadı. Açığa alınan son 466 öğretmenin sıkıntı oluşturacağını düşünerek, değerlendirmelerde bulunduk. Bu boşluğu doldurabilirizin çalışmasını yaptık. Okullar açılmadan o boşluğu doldurduk. Gerek norm fazlası olan öğretmenlerimiz, gerekse ücretli öğretmenler ile boşluğumuzu doldurduk. Ciddi manada bir problemimiz yok. 466 öğretmenimizle ilgili ikinci bir karar çıkacağını bekliyoruz. İnceleme sonrasında göreve iade edildiğinde hiçbir sorun olmayacak” şeklinde konuştu.

adıyaman valiliği,abdullah erin,adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi