ADIYAMAN KESK MECLİSİ


KESK ÜYELERİ GÖREVDEN ALINAN ÖĞRETMENLER VE KAPATILAN RADYO VE TELEVİZYON KANALLARI İÇİN BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ.

post

 Eğitim    2016-09-30  


KESK üyeleri Adıyaman’da görevden alınan öğretmenler ve kapatılan tv ve radyo kanalları için basın açıklaması düzenledi. Demokrasi parkı önünde yapılan açıklamada kesk’e bağlı sendika üyelerine bazı sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Eğitim-sen Adıyaman şubesi tarafından, görevden alınan öğretmenler ve kapatılan Tv ve radyo kanalları için demokrasi parkı önünde basın açıklaması yapıldı.

Adıyaman kesk meclisi adıyla yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi; “baskılarınıza, hukuksuzluklarınıza, hak gasplarınıza inat yine alanlardayız. Geride bir tek arkadaşımızı dahi bırakmadan çocuklarımıza, öğrencilerimize, mesleğimize kavuşana kadar da burada olacağız.

Ne öğretmensiz kalan öğrencilerim ne hakkaniyet ne de adalet umurlarındadır. Tek dertleri daha fazla kadrolaşmak, istedikleri her şeyi daha kolay yapabilmektir. Bu nedenledir ki, sendikal faaliyetlerimiz “suç” kategorisine sokulmaya çalışılmaktadır. Çünkü her bir eğitim-sen üyesi yıllardır her türlü çirkin, mesnetsiz karalamaya ve iftiraya inat emeği, halkları ve çocuklarımızın yarınları için mücadele etmektedir.

“OHAL” kapsamında alınan bir kararla ve başbakanlığın talimatıyla aralarında Hayatın Sesi Tv, Tv 10, Van Tv, İmc, Denge Tv, Jiyan Tv Ve Zarok Tv’nin de içerisinde bulunduğu 12 televizyon kanalı ve radyonun yayınına son verildi. Siyasi iktidar TÜRKSAT uydusundan kendi politikaları açısından sorun olarak gördüğü hiçbir televizyon kanalının yayınına izin vermeyeceğini böylelikle ilan etmiştir”

 

Basın açıklamasının ardından 10 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. HABER MERKEZİ 

tayfun güzel, ferhat vural, sehirde bu hafta, eğitim, adıyaman, eğitim-sen, kesk