BİR YILI GERİDE BIRAKIRKEN..


Gazetemiz bir yılı geride bıraktı.

post

 Şehirde Bu Hafta    2016-10-02  


Merhaba Sevgili dostlar; " Bu gazetenin hedefi,Bilgi çağında Adıyaman'ımıza farklı bir habercilik anlayışını yerleştirmek.İnsanımıza doğru iletinin yanı sıra ahlak ve erdemi ön planda tutarak kültür dünyamıza "çam sakızı çoban armağanı" ufak bir katkıda bulunmaktır.Amacımız herhangi bir ideolojinin veya siyasi partinin sözcülüğünü yapmak değildir.Bu ülkede tüm renklerin sözcüsü olmak.Doğru haberin yanı sıra ortak akla hitap etmektir. Biz "ŞEHİRDE BU HAFTA" ailesi olarak,Demokrasinin,insan haklarının,Hukuk Devletinin yanındayız.Herkesin Teröre şiddette, dayatmalara başvurmadan, inancını,düşüncesini rahatça ifade ettiği ve yaşadığı bir ülke arzuluyoruz. Onun için meşru tüm yapılanmalara yakınız, illegal ve gayri meşru  oluşumlara da kapalıyız.. "

Bu satırlarla başlamıştık yayın hayatımıza ve  devam etmiştik.." Demokrasinin kurumlaşması,Hukuk Devletinin inşası ve adaletin herkese eşit dağıtılması için bu yapıda harç olmaya çalışacağız.."demiştik  ve aynı noktadayız.

Bu bir yıl zarfında yayın ilkelerimizden zerre kadar taviz vermediğimizi ve duruşumuzu bozmadığımızı herkes görmüştür.Onun içindir ki yaptığımız tarafsız, objektif haberler  sadece sosyal medya hesaplarımızda  haftalık 60.70 bin okuyucuya ulaştığını sizlerle paylaşmak istiyorum.Yerel habercilikte bu bir rekordur.

Peki bu bir yıl da neler oldu nelere şahit oldunuz diye sorarsanız söyleyelim.Hani Mevlana'nın bir sözü vardır "Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok." Bizde Adıyaman da nice kahramanlarla tanıştık,Ön planda olmadıkları halde bu memleket için gösterişsiz riyasız nasıl çalıştıklarına şahit olduğumuz gibi,bulundukları makamları sadece kişisel ego'sunu tatmin için kullanan, varsa yoksa bireysel çıkarını düşünen protokol kompleksli insanları da tanıdık..

Halkımızın menfaati için yaptığımız haberlerden  ve yapıcı eleştirilerden dolayı tehditler aldık,haksız ve hukuksuz intikamvari cezalara maruz kaldık,mahkemelik olduk ama yinede o “güç”lere biat etmedik etmeyeceğiz.Bildiğimiz doğrulardan taviz vermedik vermeyeceğiz.Ne yaptıysak Adıyaman'ımız için  memleketimiz için yaptık ve desteğiniz sürdüğü müddetçe yapmaya devam edeceğiz..

Tüm  bu çileli ve stresli yolda, bir beklentimiz  olmadığı için maddi  kayıplarımıza üzülmedik.Ancak yanımızda daha çok duyarlı insan görmek isterdik, sadece bir elin parmaklarını geçmeyen yürekli insanı yanımızda görmek Adıyaman adına bizi üzmüştür.

 

SONUÇ OLARAK;Bu gazete, Adıyaman'ın çilekeş,mülayim, gariban, edebini bozmayan, sesini çıkarmayan sessiz yığınların sesidir.Bu sesin devam etmesini isteyenleri yanımızda görmek istiyoruz.Haftalık düzenli çıkan bu kalite de bir gazetenin hayli masraflı ve zahmetli olduğunu taktir etmeniz lazım.Ve duyarlı yüreklerin maddi ve manevi desteğini bekliyoruz.Bu memleket bizim bu memleket hepimizin her şey daha yaşanılır bir Adıyaman ve Türkiye için..Daha güzel sayılarda buluşmak ümidiyle..Kalın sağlıcakla 

şehirde bu hafta gazetesi,adıyaman,ferhat vural,abdurrahman güzel,tayfun güzel,adıyaman gazeteciler cemiyeti