Devlet millet kaynaşması..


Adıyaman Valisi Abdullah Erin, kırsal kesimin sorunlarının tespiti ve çözümü ile vatandaşlarla bir araya gelmek amacıyla başlattığı köy gezilerine Adıyaman’ın en ücra köşesindeki Sarıkaya ve Mestan Köyleri ile devam etti.

post

 Güncel    2016-10-04  


Sarıkaya ve Mestan Köylerini ziyaretinde Vali Abdullah Erin’e İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Vali Yardımcısı Murat Süzen ve Mahalli İdareler Müdürü Yusuf Güleç eşlik etti.

İlk olarak Sarıkaya Köyünü ziyaret eden Vali Abdullah Erin, Köy Muhtarı Hüseyin Varış ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Köylülerle tek tek tokalaşan Vali Abdullah Erin, vatandaşların dert ve sıkıntılarını dinleyerek köydeki yaşlılara özel ilgi gösterdi. Köyün sorunları ile ilgili Muhtardan bilgi alan Vali Abdullah Erin, iletilen talepleri tek tek not alarak, Sarıkaya Köyünün içme suyu sorununun çözümü için Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla bir adet su deposu yapılacağı müjdesini verdi.

Sarıkaya Köyündeki temaslarının ardından Vali Abdullah Erin ve beraberindeki heyet, 2.600 metre yüksekliğindeki Ulu Baba Dağına çıkarak Hüseyin Gazi Türbesini ziyaret etti. 

Daha sonra Mestan Köyüne geçen Vali Abdullah Erin, Köy Muhtarı Kemal Bulut’tan köyün sorunları hakkında bilgi aldı. Mestan Köyü Taziye evininin etrafını kilitli parke taşı ile döşeyeceklerini kaydeden Vali Abdullah Erin, “Kırsal kesimin sorunlarını imkânlarımız ölçüsünde çözüme kavuşturacağız. İl Özel İdaresi ve Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Cumhuriyet tarihinin en büyük kırsal kalkınma hamlelerinden olan KÖYDES Projeleri kapsamında köylerimizde başta alt yapı olmak üzere hayal bile edilemeyecek çok önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini görüyoruz. Bu yatırımlarla köylerimizin ihtiyaçlarını bir bir yerine getiriyor ve köylerimizi daha modern yaşam alanlarına dönüştürüyoruz. Bu yatımların gittiği çoğu köylerimiz şehir görünümüne kavuşmuştur”dedi.HABER MERKEZİ 

adıyaman valiliği,abdullah erin,adıyaman,şehirde bu hafta gazetesi