AYDIN: "BURAYI BİR DAHA BÖYLE GÖRMEK İSTEMİYORUM"


TBMM başkanvekili Aydın:Bu sorun kesin olarak çözülecek ve gölet iptal edilecek mülk köyü kanalizasyon sorunu sonunda çözüme kavuşuyor. tbmm başkanvekili ahmet aydın: “bir daha burayı böyle görmek istemiyorum” diyerek sorunun kesin çözümü için dsi yetkililerine talimat verdi. adıyaman valisi abdullah erin: burada yaşayan insanların karşılaştığı muamele kabul edilir şey değil” ak parti adıyaman milletvekili adnan boynukara: "30 yıllık yanlışı düzelteceğiz" ak parti adıyaman milletvekili halil fırat: “mülk köyü sakinlerinin mağduriyetini en kısa zamanda gidereceğiz” salih fırat:"herşey göz önünde,bürokrasiyi ortadan kaldırıp bir an önce bu rezalete son vereceğiz."

post

 Çevre    2016-10-11  


 

Adıyaman’ın Kâhta ilçesine bağlı mülk köyündeki kanalizasyon atıklarının sulama göletine dökülmesi konusu uzun süredir kamuoyunun dikkatini mülk köyüne çekmişti. Gazetemizde çıkan haberler doğrultusunda harekete geçen bürokrasi, kalıcı çözüm için gerekli adımları atmaya başladı. TBMM başkanvekili ve Ak parti Adıyaman milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman valisi Abdullah Erin, Ak parti Adıyaman milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat ile DSİ yetkilileri, köye giderek göleti yerinde inceledi ve çözüm için DSİ yetkililerine gerekli talimatları verdiler.

TBMM başkanvekili Ahmet Aydın yaptığı açıklamada; “mülk köyü kanalizasyon sorunu sadece bu köyde yaşayanların değil bizim de, bürokrasinin de Kahta da yaşayan herkesin sorunu olduğu gibi bir insanlık sorunudur. Burada yaşayan vatandaşlarımız bu görüntüyü ve bu kokuyu hiç hak etmiyor. Ben buraların yabancısı değilim. Bende bu toprakların bir ferdiyim ve bu sorunu çözmek boynumuzun borcudur. Dsi yetkilileri de burada, gerekli incelemeyi yaptıktan sonra bu gölet için en somut şey ne ise o yapılacak. Artık bu göleti de bu kokuyu da görmek ve duymak istemiyorum. Kesin olarak bu sorun ortadan kalkacak. Sadece bunu söylüyorum. Bir daha bu göleti görmek istemiyorum” dedi.

Adıyaman valisi Abdullah Erin ; “burada yaşayan insanların böyle kanalizasyon içerisinde bırakılması kabul edilebilir bir şey değil. Bunun mutlaka çözülmesi gerekiyor ve çözülecektir. En geç gelecek hafta kurulun bütün taraflarını bir araya getirerek bir değerlendirme yapacağız. Bu göleti sulama da da kullanıyorlar ancak bunun tarımsal anlamda çok sakıncalarının olduğunu biliyorum. Yapılacak toplantıların ardından burası için ne gerekiyorsa en hızlı şekilde yapacağız” diye konuştu.

Ak parti Adıyaman milletvekili Adnan Boynukara: "30 yıllık yanlışı düzelteceğiz,Mülk köyü sakinlerini bu insanlık ayıbı olan gölleten kurtarmak için gerekli bütün adımları atacağız.."

 

Ak parti Adıyaman milletvekili İbrahim Halil Fırat; “karşılaştığımız manzara hiç hoş değil. Valimiz ve milletvekili arkadaşlarımızla birlikte mülk köyünün yaşadığı mağduriyeti en kısa zamanda gidermek için gerekli çalışmaları başlattık. Dsi yetkilileri gelip incelemelerini tamamladıktan sonra alınacak kararları hızlı bir şekilde hayata geçirerek mülklü vatandaşlarımızı bu mağduriyetten kurtaracağız” dedi.

Ak parti Adıyaman milletvekili Salih Fırat  "herşey göz önünde,bürokrasiyi ortadan kaldırıp bir an önce bu rezalete son vereceğiz." diye konuştu.

Mülk köyü sakinleri ise "35 yıldır hayatımızı zehir eden ve köyümüzde oturamaz hale getiren bu fosseptik çukuru  göletten kurtulacağımız için çok mutluyuz.Her evde bir hasta var bazı hanelerde aile efradının tamamı hasta.Köyün neredeyse % 70.80'i başta hepatit olmak üzere verem,astım,kanser siroz vb  hastalıklardan muzdarip.Sayın Valimiz ve Milletvekillerimizin bu sorunu gelip yerinde görmeleri,bizi dinlemeleri ve çözüm üretmeleri bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.İnşallah bu sorun kalıcı olarak çözülür bizlerde herkes gibi köyümüzde temiz bir çevrede yaşamaya devam ederiz .." dediler. HABER MERKEZİ

adıyaman,vali abdullah erin,ahmet aydın,adnan boynukara,salih fırat,ibrahim halil fırat,ferhat vural,tayfun güzel,şehirde bu hafta