Nedir bu kaynak kitap furyası..?


öğretmenler: kaynak kitaplar çocuklarınızın başarısı için destek oluyor” derken veliler, “yüksek paralar ödeyerek aldığımız kaynak kitap setleri bütçemizi sarsıyor ve bazen çocuklarımıza kitap alamıyoruz” diyorlar ve öğretmenlerden uygun fiyatlı kaynak setleri tavsiye etmelerini istiyorlar.

post

 Eğitim    2016-10-12  


KAYNAK KİTAPLAR AİLE BÜTÇESİNİ SARSIYOR

Okulların açılmasının ardından öğrencilerden çok velilerin sıkıntıları başladı. Okullarda dağıtılan ders kitaplarının yetersiz bulan öğretmenler, kaynak kitapların öğrenciler için faydalı olacağını düşünüyorlar. Ancak bütçesini zorlayan veliler çocuklarının derslerden geri kalmaması için bu kitapları almak zorunda kalıyorlar. Kaynak kitapların pahalı olduğunu düşünen veliler öğretmenlerden daha uygun fiyatla kaynak kitap bulmalarını istiyorlar.

Okul sezonunun en sancılı günleri başladı. Kaynak kitap sorunu bu yılda velileri sıkıntıya soktu. Çocuklarının okul alışverişinde zaten bütçesini zorlayan veliler, kaynak kitap setleri için neredeyse aynı masrafı bir daha yapmak zorunda kalıyorlar. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin derslerine yardımcı olması amacıyla öğretmenler tarafından tavsiye edilen kaynak kitapların pahalı olması velileri düşündürürken diğer yandan da milli eğitim bakanlığının dağıttığı ders kitaplarının yeterli gelmemesi kafalardaki soru işaretlerini arttırıyor. Her ne kadar da öğretmenlerin kaynak kitapları almak zorunda değilsiniz sözlerini tekrarlasalar da veliler çocuklarının derslerden geri kalmaması ve diğer öğrenciler ile kendi çocukları arasında seviye farkı oluşmaması için borç-harç ederek bu kaynakları alıyorlar. En düşük kaynak setinin 40 liradan başladığı düşünülürse bir öğrenci için ortalama 250 lira harcamak durumunda kalan veliler; “iki-üç öğrenci okutan bir aile ortalama 500 ile 750 lira arasında kaynak kitap setlerine para ödüyor ve bu durum bütçemizi çok zorluyor. Öğretmenlerimizden isteğimiz daha uygun fiyatlarla kaynak bulmaları ve bunları tavsiye etmeleri. Verdikleri bütün kaynakları çocuklarımızın geleceği için mutlaka alıyoruz ama bizim bütçemizi de biraz düşünsünler. Hepimiz yüksek maaşlar alarak çalışmıyoruz.Devletin verdiği kitaplar yetersiz ise neden milli eğitim bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmuyor?Çocuklarımızın kitaplarını aldığımızda bu mağdur olmuyorduk,çocuklar her eve gelişlerinde şu konularda kaynak kitap almamız isteniliyor diyorlar.Bazılarımız aldığımız asgari ücretle geçinmek zorunda. Okul masrafları belimizi büküyor.Biz ailelerin feryadını duysun artık yetkililer..” diye konuştular. HABER MERKEZİ

adıyaman valiliği,milli eğitim müdürlüğü,şehir de bu hafta