Doktorlar Yine İş Bırakıyor!


Uzun süredir hekimlerin çalışma hayatındaki problemlerin düzeltilmesi için mücadele eden Türk Tabipler Birliği, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Hekimbirliği sendikası, Tabipsen ve Hekimsen sendikaları tek dertlerinin yoksulluk sınırının altında olan gelirleri olmadığını daha büyük sıkıntıları olduğunu belirterek 14-15-16 martta iş bırakma kararı aldı.

post

 Sağlık    12.03.2022 18:51:49  


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "sordum ne kazanıyorlarmış; en az kazanan 8-9 bin, en çok kazanan 20-25 bin kazanıyormuş, bu parayı beğenmeyip özele geçiyorlarmış, yurtdışına gidiyorlarmış, açık konuşmayı severim, varsın gidiyorlarsa gitsinler" dediği doktorlar bu sözler üzerine büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını söyleyerek 3 gün iş bırakacaklarını ifade ettiler.

Konu ile ilgili gazetemize konuşan Adıyaman aile hekimleri derneği başkanı Dr. Mehmet sucu, şunları dile getirdi.

"Aile hekimleri olarak aylardır birçok sorunumuzu dile getirdik. Çalışma alanlarımızın güvenliğinin sağlanmasını, iş güvencemizi ortadan kaldıran yönetmeliklerin iptalini, vekâletsiz yıllık izin, gebelik izni, analık, babalık izni gibi insani hakların sağlanmasını, aile sağlığı merkezi gider ödemelerine gerçek enflasyon oranında artış yapılmasını talep ettik. Ancak sayın cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamayla dertlerimizin hiçbirinin anlaşılmadığını gördük daha da kötüsü 8-9 bin lira kazanç hekime çok görüldü ve hekimler paragöz ilan edildi.Biz bu yaklaşımı kabul etmiyoruz. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, (AEHF)  Türk Tabipler Birliği(TTB) ve sendikalarımızın aldığı kararlara uyacağız,14-15-16 Mart’ta iş bırakacağız" dedi.

Hekimsen sendikası 400 yataklı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi işyeri temsilcisi acil tıp uzmanı Dr.Yasin Yıldız ise şunları dile getirdi.

“Vatandaşlarımıza hak ettikleri kaliteli sağlık hizmetini verecek olan biz hekimlerin, geçim derdine düşmemesi, özlük haklarını alamama kaygısı yaşamaması gerekmektedir. Ne yazık ki bugün, herhangi bir hekime bu durumu sorarsanız, bir nefeste en az on sorunumuzu sayabilecektir. Buna karşın yetkililerin bu sorunlarımızı duymaktan ve hatta bunlar için çözüm üretmekten imtina ettiklerini üzüntüyle görmekteyiz. Hekimlerin, gelecek ve geçim endişesi duymadan mesleklerini icra edebilmeleri, ülkemizin hak ettiği sağlık standartlarına erişebilmesi ve hep birlikte sağlıklı yarınlara ulaşabilmemiz için, Hekimsen Sendikası tarafından 14-15-16 Mart tarihlerinde tam gün esasında sendikal iş bırakma eylemi kararı alınmıştır. Eylemlerimizin amacı; hastalarımızın, hekimlerimizin ve diğer sağlık çalışanlarının mutlu olduğu ve mümkün olan en iyi sağlık hizmetinin alınıp verildiği ideal bir sağlık sistemini ülkemize kazandırmaktır. Tüm vatandaşlarımızdan hekimlerine destek vermesini, hekimine sahip çıkmasını bekliyor ve istiyoruz.” ifadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#sağlık,doktorlar,iş bırakma,adıyaman