Kahta'ya "Müftü"zulmü..


kâhta halkı, kâhta müftüsü metin aykut, başına buyruk davranışları, halkın sorunlarını görmezlikten gelmesi, kuran kursları ve camilerle ilgilenmemesi nedeniyle kamuoyu tarafından yoğun eleştirilere neden oluyor.

post

 Güncel    2016-10-18  


Kahta’da Son olarak bir kuran kursunda temizlik maddesi nedeniyle zehirlenen çocukların aileleri kendilerine rahatlatıcı bir açıklama yapılmaması ve çocuklarının durumunun kendilerine haber verilmemesine öfkelenen Kâhta halkı, ilçe müftüsünün bu davranışının affedilir bir şey olmadığı görüşünde.

Adıyaman’ın Kâhta ilçe müftülüğüne atanan Metin Aykut, geldiği günden beri yaptığı keyfi uygulamaları, vurdumduymaz tavırları, Kâhta halkına karşı takındığı tavır, cami ve kuran kursları görevlilerine karşı sergilediği tutum, sendikal faaliyetlerde müftülük personeline karşı çıkardığı zorluklar, geldiği ilk günlerde Kâhta halkı için söylediği “Kâhta, işi gücü sahta” sözleri ve daha niceleri.

Ancak hepsini bir yana bırakan Kâhta halkı konu çocuk olunca aşırı tepki gösterdi. Kahta merkez yatılı kuran kursunda hafızlık eğitimi alan çocukların ceza olarak temizlik yaptıkları sırada temizlik maddelerinin yoğun kokusu nedeniyle zehirlendiklerini öğrenen aileler soluğu hastanede aldı. Çocuklarının durumunun iyi olduğunu gören aileler, ilçe müftüsünün yanına giderek durumu öğrenmeye çalıştı. Ancak ilçe müftüsünün olanları görmezlikten gelip ailelerle ilgilenmemesi ve başından savarmış gibi bir tavır takınması Kahta halkı arasında büyük tepkiye neden oldu. Halk, müftü devletin bize hizmet etmek için gönderdiği bir memur. Bu halkı ezmeye, halkın sorunlarını görmezlikten gelmeye, bizlere kötü davranmaya hakkı yok. Bu cesareti kimden alıyor bilmiyoruz ama madem bu kadar güçlü birisi o zaman Kahta kuran kurslarını yeniden ayağa kaldırsın.

Müftü hoca geldiğinden beri Her yıl derece yapan kurslarımızda artık parmakların sayısı kadar ancak öğrenci görebiliyoruz. Çocuklarımız kurslara gitmek istemiyor. Kurslar ve camilerle hiç ilgileniyor. Camilerimizin isimleri veya yerlerini bile bilmiyor. Bizler Kahta halkı olarak müftü hocanın kendisine çeki düzen vermesi ve halkı da böyle aşağılamamasını istiyoruz” diye konuştular. HABER MERKEZİ

 

 

adıyaman kahta,kahta müftüsü,adıyaman müftülüğü,şehirde bu hafta