Ak partili bazı belediyelerde neler oluyor?


Besni’deki stk’lardan, Ak partili belediye başkanı ibrahim öztürk’e sert tepki “belediye başkanı hizmet üretir, rant üretip akrabalarına pay etmez” “stk’lara hain demek kimsenin haddi değil !” kimin hain ve hainlerle işbirliği yaptığı açıkça ortadadır, başkan öztürk’ü besni halkından özür dilemeye davet ediyoruz” Kahta belediyesinde hizmette “sınır” yok! belediye, kendilerini her ortamda “öven” vatandaşa ödül olarak apartmanın boyanmasında kullanılması için iskele yerine “itfaiye aracı” gönderdi. belediyenin bu hizmeti, kahta halkı arasında alay konusu olmaya yetti…

post

 YEREL    2016-10-25  


Adıyaman’ın Besni İlçe Belediye Başkanı İbrahim Öztürk’ün geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısına haberleri olmadığı veya geç haber verildiği için katılamayan çok sayıda sivil toplum kuruluşu için sarf ettiği sözler Besni’de olay oldu. Başkan Öztürk’ün kahvaltıya katılmayan stkl’lar için söylediği: “hain dağda değil her yerde. Bu hainlikten başka bir şey değildir” sözlerine stk temsilcileri yaptıkları basın açıklamasıyla sert tepki gösterdi. Stk’lar yaptıkları ortak basın açıklamasında Öztürk’e; “Bizlere bu ifadeyi kullanmak kimsenin haddi olmayıp, sözü söyleyen aynaya bakmalıdır” diye cevap verdiler.

Açıklamayı Besni esnaf ve sanatkârlar odası başkanı Mehmet Kasap ve küçük sanayi sitesi başkanı Hacı Arslan yaptı. İşte Besni’deki çok sayıda stk başkanının bir araya gelerek yaptıkları zehir zemberek ortak basın açıklaması…

“Bizlere bu ifadeyi kullanmak kimsenin haddi olmayıp, sözü söyleyen aynaya bakmalıdır.  Biz Sivil Toplum kuruluşlarının birinci önceliği toplum ve memleket yararına hizmet vermek ve verilen hizmetlere destek olmaktır. Belediye başkanlarının 24 saat boyunca emirlerini beklemek ve her davetine icabet etmek gibi bir görevimiz yoktur. Bizler sivil toplum örgütleri olarak, gelecekte şaibeyle anılacak işler ve olaylarla anılmak istemediğimizden, içinde fikrimizin ve olurumuzun olmadığı hiçbir eylem ve etkinlik içinde olmayacağız. Kimin hain ve hainlerle işbirliği yaptığını kimin kimlerle seçim öncesi ve sonrası pazarlıklar yaptığını kamuoyu iyi bilmekte.  Son günlerde sosyal medyada dolaşan görüntülerde bunları destekler nitelikte. Sayın Başkan Belediyelerin işleri hizmet üretmektir. Rant üretip, o rantı da çevresindeki dost, ahbap ve akrabaların kurduğu şirketlerle, ortaklarla, paylaşmak değildir. Sizden Besni’ye önemli hizmetler yapmanızı bekliyoruz.

Besni belediye başkanı olarak sarf ettiğiniz  “Bu hainlikten başka bir şey değildir. İlla haini dağda aramamıza gerek yok.  Hain her tarafta olur ” sözünü bir talihsizlik olarak değerlendiriyor, kendisini biran önce özür dilemeye davet ederken,  yapmış olduğu bu talihsiz açıklamayı da Besni kamuoyu önünde şiddetle kınıyoruz” dediler.

 Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde ak partili belediyeye ait bir itfaiye aracının başkan’a yakın bir ailenin apartmanını boyayan işçiye iskele görevi görmesi üzerine belediye ve belediye yetkilileri Kâhta’da “alay” konusu oldu.

“Eh yani bu kadar da olur mu?” dedirten olay yine Kâhta’da gerçekleşti. Ak partili Kâhta belediyesinin bir itfaiye aracı, asıl görevi yangınlara müdahale etmesi gerekirken partiye ve belediye başkanına yakın bir ailenin apartmanını boyayan işçiye iskele görevi yapınca espriler havada uçuştu.

İddialara göre, Kâhta ilçesinde belediye başkanını her ortamda öven, övmek için gitmediği yer kalmayan bir esnaf, apartmanının boyası için cebinden para çıkmasın diye iskele kiralamadı. Bunun yerine belediyeden itfaiye aracının gelmesinin daha uygun olacağını düşündü. Belediye de nasıl yok desin hemen itfaiye aracını o apartmana gönderdi ve apartmanın boyasına destek verdi. İtfaiye aracının şoförü ise boya bitene kadar apartman sahibine ve boyacı ustasına emrine amade bir şekilde hizmet verdi.

Esprilere gelince, Kahta halkı arasında alay konusu haline gelen olay karşısında çok sayıda espri yapıldı. Kâhta halkı bu duruma çok sevinirken iskele kiralama işi yapanlar ise tepki gösterdi. Halk artık iskele kiralamadan boya-badana işlerini itfaiye aracıyla bedavaya getirmenin yolunu buldukları için sevinirken, iskele kiralama işi yapan esnaflar ise işsiz kalacakları için huzursuz. İşte Kahta belediyesinin “Yandaş”larına verdiği “büyük” hizmet bu olsa gerek” diye kendilerini gülmekten alamadılar.  HABER MERKEZİ

Adıyaman,kahta belediyesi,besni belediyesi,abdurrahman toprak,ibrahim öztürk,şehirde bu hafta gazetesi