HDP’den doğal afetten zarar gören köylere ziyaret


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adıyaman il örgütü, doğal afetten zarar gören Palaş (Gümüşkaya) Damlıca ve Burç köylerini ziyaret etti.

post

 Güncel    10.05.2022 11:49:48  


Doğal afetten dolayı çiftçilerin mağdur olduğunu söyleyen HDP Adıyaman il eşbaşkanı Bekir Gürbüz, “Kendine yeten bir tarım ülkesi olan Türkiye çifçisine, köylüsüne sahip çıkmalıdır” dedi.

Başkan Gürbüz,” Geçen hafta ilimizde üreticilerin beklediği rahmet toprağa düştü. Çiftçilerimiz iktidarın sebep olduğu bu ekonomik krizden bir nebze olsun yüzleri güldü ancak ilimizin muhtelif bölgelerine yağmurdan çok felaket yağdı. Görülmemiş büyüklükte yağan dolu, ekili-dikili ürünlere tarlalarda büyük oranda zarar verdi.

HDP il örgütü olarak Besni ilçe yönetim kurulumuzun ve ilde oluşturduğumuz bir komisyon ile doğal felaketin yaşandığı Palaş (Gümüşkaya), Damılca ve Burc köylerinde yerinde gözlem ve inceleme yaptık. Köy muhtarı ve üreticilerle yüz yüze görüşmeler yaptık. İnceleme ve görüşmelerden öğrendiğimize göre dolu Besni ve merkez köylerimizin bazı bölgelerinde büyük bir ekonomik kayıp olmuştur. Binlerce dönüm ekili bugday, arpa, nohut, mercimek tarlada kalmıştır. Bağ, bahçe büyük zarar görmüştür. Ekili olan tütün ve fidesi kullanılamaz hale gelmiştir. Kavun, karpuz bostanı zarar görmüştür. Birçok otomobilin camları ve kaportaları büyük hasar almıştır. 

-           HDP Adıyaman il örgütü olarak dolu felaketinin yaşandığı bölgelerin ilgili kurumlarının, derhal yerinde inceleme ve görüşme yapması,

-           Bu bölgelerin afet bölgesi ilan edilmesi,

-           Zarar gören üreticilerimizin zararlarının karşılanması,

-           üretim amaçlı giderlerinin, borclarinin karşılanması,

-           Varsa uretimden kaynakli kredi borclarının faizsiz ertelenmesi.

Mağdur olan tüm çiftçi ve üreticilirimize yaşanan felaketten dolayı gecmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz, konunun takipçisi olacağımızı tüm Adıyaman kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.ŞEHİRDE BU HAFTA

#hdp,adıyaman,basın açıklaması