Kaymakam Korkutata: Festivallerin Devamı da Gelecek


Yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelen Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Kahta’da düzenlenen Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları hakkında bilgiler verdi.

post

 Turizm    16.05.2022 14:36:54  


 Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, Kahta Kaymakamı Selami Korkutata öncülüğünde, “Uluslararası Nemrut Gastronomi Buluşmaları “düzenleniyor. Konu hakkında bilgi vermek için ilde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelen Kaymakam Korkutata, bu festivalin bir ilk olduğunu ve devamın da geleceğini söyledi.

Kaymakam Korkutata şunları dile getirdi:

   “Kahta ilçemizde bir ilke imza atıyoruz. Bir açık hava müzesi konumunda olan Kâhta’mızın tarihini, kültürünü tanıtmak için böyle bir festival düzenleme kararı aldık. Kahta ilçemiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır, değeri ölçülemeyen tarihi ve turistik hazinelere sahiptir. Daha öncesinde de “Uluslararası Nemrut Kommagene Festivali” düzenlenmiştir. İşte bu hazineleri yurt içinde ve dışında tanıtmak için böyle buluşmaların/festivallerin düzenlenmesi şarttır. Bizde bu noktada elimizden gelen her çabayı göstereceğiz” İfadelerini kullandı.

Festivale katkı sunmak için Kaymakam Korkutata’nın davetlisi olarak İstanbul’dan Kâhta’ya gelen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise, “üzerimize düşen her katkıyı sunmaya hazırız” dedi. Başkan Yazıcı, “Ülkemizin her bölgesi ayrı bir güzeldir. Adıyaman gerçekten güzel bir şehir ve tarihi değerlere sahiptir. Bu değerlerin tanıtılması noktasında Tuzla belediyesi olarak kardeşlerimize her türlü maddi ve manevi desteğe hazırız, “ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kaymakam Korkutata ve Başkan Yazıcı basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Toplantının bitiminde başkan yazıcı basın mensuplarına kitaplarından oluşan 3’lü set hediye etti. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#kahta,gastronomi,festival,kahta kaymakamlığı,selami korkutata