Başkan Kılınç, Kitap Fuarını gazetemize değerlendirdi.


Kitap Fuarının hedefine ulaştığını söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “Kitap fuarımıza 70’in üzerine yayınevi ve 100’ün üzerinde yazar katıldı. 10 gün boyunca kitapseverler fuara akın etti, söyleyişiler yapıldı. Belediye olarak, vatandaşlarımız fuara rahatlıkla gelsinler diye her yarım saatte bir seferler koyduk” dedi.

post

 YEREL    30.05.2022 16:40:59  


Adıyaman Belediye 20-29 Mayıs tarihlerinde Fuar ve Kongre merkezinde kitap fuarı düzenledi. Belediye Başkanı Dr Süleyman Kılınç, hem fuara olan ilgiliyi hem de gelen eleştirileri gazetemize değerlendirdi.

“FUARA GÜZEL BİR KATILIM OLDU”

Kitap fuarına güzel bir katılımın olduğunu söyleyen Başkan Kılınç, “Bildiğiniz gibi belediyemiz tarafından 20-29 Mayıs tarihlerinde fuar ve kongre merkezinde kitap fuarı düzenlendi. Fuara güzel bir katılım var. 70’in üzerinde yayınevimiz ve 100 ‘ün üzerinde de yazarımız katılımı var. Buradaki amacımız gençlerimizi okumaya teşvik etmek, kitaba yakınlaştırmak ve bilgili bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmaktır. Okumadan olmaz, sadece cep telefonundan birtakım paylaşımları okumakla olmaz. Kitap daha kalıcıdır, kitap okumak beyinde daha kalıcı bilgilerin depolanmasına vesile oluyor.

“BİLGİYE HÜKMEDEN DÜNYAYA HÜKMEDER”

Kitap okumak aynı zamanda hayata tutunmak demektir. Kitap okuyan insanlar, bilgili insanlar adeta toplumu fenerleri gibidir. Bugün dünyaya baktığımızda bilgiye hükmeden devletler dünyaya da hükmettiğini görüyoruz. Rabbimiz Kur’an-ı Kerim de “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu” diye soruyor. Onun için gerek birey olarak gerek toplum olarak ve gerekse yerel yöneticiler olarak çocuklarımızı bilgiyle, kitapla haşır neşir etmemiz lazım. Bu fuar vesilesiyle özellikler dezavantajlı çocuklarımıza kitap kupunu hediye ederek buraya gelip istedikleri kitapları bedava alabiliyorlar. Belediye olarak böyle bir stant açtık.

HAKLI ELEŞTİRİLERİ ÖNEMSİYORUZ”

Tabi fuarın yeri ile ilgili, şehirden biraz uzak olması hasebiyle kısmen haklı eleştiriler geldi. Bu eleştirileri de önemsiyoruz. Şunun da bilinmesini istiyoruz. Şehir merkezinde böyle bir fuarı düzenleyecek mekân yoktu. Bazı yerler vardı ancak çadır bulamadık.  İnşallah önümüzdeki yıllarda eski valiliğin yerindeki çalışmalarımız sonuçlandığında orada bu gibi etkinliklerin rahatlıkla yapılması için düzenlemeler yapacağız.

Bu fuarla ilgili yaklaşık 500 bin liralık bir bütçe ayırdık. Fuar alanına her yarım saatte bir seferler koyduk. Ayrıca bir program dahilinde okullardaki çocuklarımızı öğretmenleriyle birlikte fuara getirdik. Doğrusu hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Bu vesileyle, gazeteci dostlarımız dahil olmak üzere emeği geçen herkese sizin vasıtanızla teşekkür ediyorum. Daha güzel fuarlarda buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

 

#adıyaman belediyesi,süleyman kılınç,adıyaman,şehirde bu hafta