Perinçek MHP'ye övgüler yağdırdı: Bahçeli benim yoldaşım


Cumhur İttifakı’nın destekçilerinden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP lideri Devlet Bahçeli ve SADAT konusunda dikkat çekici açıklamalar yaptı. Bahçeli “Yoldaşım” diyen Perince SADAT'ın da abartıldığını söyledi.

post

 Siyaset    07.06.2022 14:55:45  


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında “Yunus Emre’nin ve Hacı Bektaşi Veli’nin Türkçesi ile söylersem yoldaş” dedi, SADAT meselesinin abartıldığını savundu. Perinçek, Süleyman Demirel’in Turgut Özal’a hazırlattığı, ancak 12 Eylül 1980 askeri darbesinden sonra uygulanabilen neoliberal ekonomi politikalarını eleştirerek bu kararların mimarı olan Süleyman Demirel’in ise ‘kamucu’ olduğunu savundu.

“1980’e kadar Türkiye ekonomi programı Atatürk’ün çizgisinde gitti. 24 Ocak kararlarına kadar” diyen Perinçek “Türkiye 1945’ten sonra Atlantik sistemine bağlandı ama hala gümrükler vardı. Hala ithal ikamesi politikaları uygulanıyordu. Demirel kamu iktisadi teşebbüsleri açıyordu. İplik, şeker fabrikası açıyordu. Demirel de AP de kamucuydu. Yaptıklarına bakılırsa durum böyle” ifadelerini kullandı.

'SADAT ABARTILI, BURADA ABD PROJELERİ VAR'

Perinçek, Ege'de son söz’ün sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim güvenliği hakkında dikkatleri çevirdiği SADAT konusuna değinen Perinçek “Millet İttifakı’nın paramiliter gruplar iddiası, SADAT ile ilgili aldıkları tavırlar var. Bunu nasıl görüyorsunuz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bunlar çok abartı. Burada Tayyip Erdoğan’ı devirmek için gerektiğinde silah kullanma gibi ABD projeleri de var. Bunu sahnelerken karşı tarafın da silahsız olması öngörülüyor. Karşı taraf ‘bunlar silahlanıyor’ diye görüyor. AK Parti kendi gençlerini silahlandırıyor gibi söylemler var. Bunlar gerçekçi değil. Ama şu abartı değil. ABD, Türkiye’yi zayıf görürse Ege’de ve Akdeniz’den Yunanistan ile İsrail’i kullanarak kendi 6. Filosunu da devreye sokarak bir silahlı güç kullanma ihtimali abartı değil gerçek. Adamlar silahları yığıyorlar. Erdoğan son olarak restleri çekti. Bunu görmemiz lazım.” Alıntı: KARAR

 

 

#doğu perinçek,devlet bahçeli,mhp,vatan partisi