Tek Tek Kepenk İndiriyorlar!


Adıyaman’da yaklaşık 20 ekmek fırını kapandı. Artan maliyetlerden dolayı zarar ettiklerini söyleyen fırıncılar çareyi dükkanlarını kapatmakta buldu.

post

 Ekonomi    11.06.2022 14:30:57  


Peş peşe gelen zamlardan dolayı küçük esnaf can çekişiyor. Bunlardan en çok nasibini alanlarda Adıyaman’daki fırıncılar. Son günlerde artan maliyetlerden dolayı sadece Adıyaman merkezde yaklaşık 20 ekmek fırını kapısına kilit vurdu. Buğday, maya, odun, işçilik ve diğer girdilerle baş edemediklerini söyleyen fırıncılar bu gidişle açık fırın kalmayacak uyarısında bulundular.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Adıyaman Fırıncılar Odası Başkanı Abdulkadir Akbaş şunları dile getirdi.

“Üzülerek ifade edeyim ki fırıncı esnafımız zor günler geçiriyor. Son günlerde yaklaşık 20 esnafımız kapısına kilit vurdu. Başta un olmak üzere maya, odun ve diğer girdilere gelen zamlar tabiri caizse bizi perişan etti. Her fırında ortalama 5-6 vatandaşımız ekmek yiyor. Bunları aileleriyle birlikte hesapladığımızda yüzlerce kişi bu sektörden ekmek yiyor. Ne yazık ki artan maliyetler bizi çok zor durumda bırakıyor, dayanmak mümkün değil.  Devlet son zamanlarda una yüzde 25-30 destek açıkladı, bu destek yeterli değil sadece ekmeğin 5 lira olmasının önünü şimdilik kapattı. Şimdi Adıyaman’da tırnaklı pideyi 3 liradan satıyoruz, bu zamlar böyle devam ederse ekmeğe mecburen zam yapmak zorunda kalacağız, yapmasak kapıya kilit vuracağız.” İfadelerini kullandı. ŞEHİRDE BU HAFTA

#ekmek,fırın,ekonomik kriz,zam,kapatma,adıyaman