Arınç'tan Metiner'e sert cevap: Nörolojik ve psikolojik bir vakasın


"Bağırmanın zamanıdır 'Kral çıplak' demenin vaktidir" açıklamaları sonrasında AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner'in "İsmini duymak istemiyoruz, inşallah ihraç olur gider, onu partide tutanlara da yazıklar olsun!" tepkisiyle karşılaşan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Partili Metiner'e "Kifayetsiz, muhteris ve müfteri Metiner, özel hayatın, dünün ve bugünün ile alakalı bildiklerimi ailene hürmeten konuşmuyorum. Nörolojik ve psikolojik bir vakasın" şeklinde cevap verdi.

post

 Siyaset    17.06.2022 17:52:53  


Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği toplantıdaki "Korkuyorlar, fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz. Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır. 'Kral çıplak' demenin vaktidir" açıklamalarının ardından AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner'in "İsmini duymak istemiyoruz, yeter artık; inşallah ihraç olur gider, onu partide tutanlara da yazıklar olsun!" tepkisiyle karşılaşan eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, AK Partili Metiner'e cevap verdi.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner'e cevap veren eski TBMM Başkanı Arınç, Metiner'e "Kifayetsiz, muhteris ve müfteri Metiner, sözüm sana! Nörolojik ve psikolojik bir vakasın" şeklinde seslendi.

Metiner'in "Ne bir Kürt kadar mert, ne de bir Müslüman kadar ahlâklı" olduğunu söyleyen Arınç, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Kifayetsiz, muhteris ve müfteri Metiner, sözüm sana!

İnsan omurgası 33 kemikten oluşur. Seninki ise yalan, iftira ve hasetten ibaret üç kıkırdaktan müteşekkil

Sanma ki yalan ve iftiralarını dikkate alıp cevap vereceğim. Seni muhatap almak benim için zuldür. Ama! Gerektiği zaman hadsize haddini bildirmek, kırk yetime kaftan giydirmekten üstündür."

BU GÜCÜ KİMLERDEN ALDIĞINI DÜŞÜNÜYORSUN?

AK Parti'nin her toplantısına kurucular kurulu üyesi sıfatı ile davet edilen şahsımın partiden ihracını talep edecek cüreti nereden buluyor bu gücü kimlerden aldığını düşünüyorsun? Sen ki sürekli birilerinin gölgesinde sana ihsan edilenle beslenen, ondan alacağını tüketip sonrakine geçen bir zavallısın. Tam da bu sebeple geçmişinden nedamet getirmeyi alışkanlık haline getirmişsin. HADEP'te siyaset yaparken Milli Görüş yıllarından nedamet getirdin. Liberal oldun. Kürtlüğünden nedamet duydun. AK Parti çatısı altında siyaset yaparken nasıl olsa duyulmaz özgüveniyle kuytuda köşede dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan'a ağza alınmayacak hakaretler ettin. Hakaretlerin önce PKK komplosu diyerek reddettin, bir hafta sonra söylediğini kabullenerek canlı yayında özür dilemek zorunda kaldın.

BİLDİKLERİMİ AİLENE HÜRMETEN KONUŞMUYORUM

Özel hayatın, dünün ve bugünün ile alakalı bildiklerimi ailene hürmeten konuşmuyorum.

Benim aidiyetim ne kişilere, ne de kişilerden vücut bulmuş kurumlaradır; yalnızca yüce Allah'a ve onun bana emrettiği değerler bütününe sadığım. O yüzden hangi mevkide olursam olayım doğru bildiklerimi her daim söyledim. İnandığım değerler bütününü dünyevi istikbâl uğruna terk etmedim.

 

NÖROLOJİK VE PSİKOLOJİK BİR VAKASIN

Eğilmedim, bükülmedim! Ömrümü vakfettiğim davadan bir an olsun dönmedim. Davam, gönül tahtımda huzur ve sükunetle oturmakta. Sizlerin bugün "dava" dediği şey, dünyevî ihtiraslara batmış, gökten inecek bir damla rahmete hasret çorak bir araziden ibaret. Sen ise şimdi bu çorak arazide nefes dahi alamamanın yarattığı nörolojik ve psikolojik bir vakasın.

ÇİRKİN, KABA, AHLÂK DIŞI VE YAKIŞIKSIZ SÖZLERİNİ SANA MİSLİYLE İADE EDİYORUM

Fikirlerim, ideallerim ve davamın bahçesinde gönlüm ferahtır. Bu bahçeyi terk edenler ise hezeyanlarına her geçen gün yenisini eklemekte, milletin ve Hakk'ın terazisinde bir kuş tüyü kadar sıklet çekememektedir.

Maalesef davamın değerler bütününü hazmetmişler azınlıkta kalırken sen ve senin gibilerin çoğunluğu galebe çaldı. Geceleri başımı yastığa koyarken hayıflandığım tek şey budur.

Çirkin, kaba, ahlâk dışı ve yakışıksız sözlerini sana misliyle iade ediyorum.” Kaynak: KARAR

#bülent arınç,mehmet metiner,ak parti