PERŞEMBE PAZARI NEDEN İPTAL OLDU?


Adıyaman pazarcılık sektörü her geçen gün büyümeye, büyümeyle birlikte sorun teşkil etmeye devam ediyor. pazar esnafı “iş olmuyor” derken, semt sakinleri ise pazar’ın kargo şirketleri yüzünden kaldırıldığını iddia ediyorlar.

post

 YEREL    2016-11-07  


 Her gün bir mahalle de kurulan semt pazarları vatandaşların bütün ihtiyaçlarını karşılarken kurulduğu gün mahalleye de canlılık getiriyor. Ancak Yavuz Selim Mahallesi sakinleri son günlerde oldukça dertli. Perşembe günleri Yavuz Selim mahallesinde kurulan Pazar iddialara göre Pazar esnafının iş yapamaması nedeniyle 15 günde bir kurulması için karar verildi. Ama son dönemlerde 15 günde bir de kurulmamaya başlandı. Nedeni ise Pazar esnafının cumhuriyet mahallesinde daha iyi iş yapmaları.

 Ancak mahalle sakinleri ise bu iddiaları yalanlıyor. Mahalle sakinleri, semt pazarının kurulduğu Perşembe günlerinin alışveriş yönünden çok hareketli geçtiğini belirterek; Bizler bütün hafta bekliyoruz ve bütün alışverişimizi bu pazardan yapıyoruz. Esnafın satış olmuyor sözlerine katılmıyoruz. Yıllardır Perşembe pazarında hem esnaf hem ve bizler birbirimizden vazgeçmedik. Burada asıl problem Pazar esnafının iş yapamıyoruz bahanesi değil. Burada trafik akışı engelleniyormuş. Bizim caddeye taşınan kargo firmaları büyük araçlarını getiremiyor, müşteriler araçlarıyla Perşembe günleri firmaya gelemiyor diye baskı oluşturdular. Belediye görevlileri ve Pazar esnafı da iş yok bahanesiyle pazarımızı cumhuriyet mahallesine götürdüler. Bize 15 günde bir burada da kurulacağı söylendi ancak kurulmuyor. Biz de aramızda imza toplayarak belediye başkanımıza götüreceğiz, Pazarımızı geri istiyoruz” diye konuştular. HABER MERKEZİ

adıyaman,adıyaman belediyesi,şire pazarı,şehirde bu hafta,ferhat vural,tayfun güzel