tp genel müdürü besim şişman’ın adıyaman temasları


şişman, gölbaşı ve sincik ilçesinde ziyaretlerde bulundu, destek sözünü yineledi “türkiye’de petrolün keşfinin 70. yılı” sempozyumuna katıldı cumhuriyet resepsiyonunda gazetemize önemli açıklamalarda bulundu

post

 Güncel    2016-11-07  


 Türkiye petrolleri genel müdürü besim şişman, bir dizi temaslarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Adıyaman’da çok önemli açıklamalarda bulundu. Şişman gölbaşı ve sincik ilçelerine yaptığı ziyaretlerin ardından “Türkiye’de petrolün keşfinin 70. Yılı” sempozyumuna katıldı. Son olarak yine Türkiye petrolleri sosyal tesislerinde düzenlenen cumhuriyet resepsiyonuna katılan Türkiye petrolleri gene müdürü besim şişman, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu. 

SİNCİK’TE ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

 Türkiye petrolleri gene müdürü Besim Şişman, sincik ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi. Sınıfları dolaşan ve öğrencilere çeşitli hediyeler veren Şişman, enerji bakanı Berat Albayrak’ın talimatları doğrultusunda sincik ilçesine seve seve okul yapabileceklerini söyledi.

GÖLBAŞI BELEDİYESİNE ASFALT DESTEĞİ SÖZÜ VERDİ

 Şişman buradan gölbaşı ilçesine geçti. Gölbaşı ilçe Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’i ziyaret eden Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, ilçede destekleriyle yapılan asfalt çalışmalarını inceleyerek çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’den bilgi aldı. Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, TPAO Genel Müdürü Besim Şişman’dan tekrar asfalt talebinde bulundukları ve talebin olumlu karşılanmasından dolayı da teşekkür ettiğini belirterek ilçe için de TPAO’dan bir okul sözü aldıklarını söyledi. Özdemir, TPAO Genel Müdürü Şişman'a kendilerine ilçeye yaptıkları desteklerden dolayı teşekkür etti. TPAO Genel Müdürü Besim Şişman ise konuşmasında Belediye Başkanı Yusuf Özdemir’in çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirterek kendilerine gösterilen misafirperverlikten memnuniyetini dile getirdi. Özdemir, Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman’a ilçeye verdikleri destekten dolayı bir teşekkür plaketi sundu.

“TÜRKİYE’DE PETROLÜN KEŞFİNİN 70. YILI” SEMPOZYUMUNA KATILDI

 İlçe temaslarını tamamlayan Şişman, Türkiye petrolleri bölge müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen “Türkiye’de petrolün keşfinin 70. Yılı” sempozyumuna katıldı. Burada konuşma yapan Şişman; “Türkiye Petrollerinin daha aktif bir hale gelmesi daha profesyonel bir hale gelmesi gerekiyor. Biz 4 yıldır çok yoğun bir şekilde Türkiye Petrollerini mevcut durumunun ötesinde nasıl getiririz diye bunun üzerinde çalıştık” dedi.

“CUMHURİYET” RESEPSİYONUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 Yine Türkiye petrolleri sosyal tesislerinde düzenlenen “Cumhuriyet” resepsiyonuna katılan Şişman,  gazetemize yaptığı açıklamada; “Biz Türkiye petrolleri olarak Dünya’da bu işi yapan 100’den fazla şirketi detaylı olarak inceledik. Bunların içerisinde 23 tanesini kendimize uygun kabul ettik. Bunların içinde milli petrol şirketleri var. Bizim gibi olup uluslar arası olan şirketler var, birde bağımsız olan dev şirketler var.

 Bu şirket bu anlamda bir transformasyona, bir değişime ihtiyacı var. Bunun üzerine çok ciddi bir çalışma yapıldı. Bu çalışmanın sonrasında yeni bir yapı ortaya kondu. Artık her işi kendi yapan şirket kalmadı. Belki Kuzey Kore’de varsa, vardır. Dolayısıyla Türkiye Petrolleri bu aşamada farklı bir yürüyüşe ihtiyacı vardır. Artık Türkiye Petrollerinin her işi kendi yapan bir şirket olmaması lazım. Türkiye Petrolleri arama ve üretim şirketi ise, öyle olması gerekiyor. Oraya konsantre olması lazım. Devletin “Tpıc” ve “Türkiye Petrolleri” diye iki tane kamu şirketi var. İkisinin de arama üretim lisansları var, ikisi de servis yapıyor. Burada MTA’yı da buna katabiliriz. MTA’da servis işleri yapıyor. Bizim teklifimiz, bunlardan birini servis şirketi olarak yapılandıralım, diğerini arama üretim şirketi olarak yapılandıralım. Doğrusu da budur. Eğer bunu başarı ile gerçekleştirebilirsek ve bundan hiç şüphe duymuyorum, sonunda çok güçlü iki tane devlet şirketi ortaya çıkacak. Biri servis şirketi, biri arama üretim şirketi olacak. Bu işin temeli bu kadar sade bu kadar basittir. Küçük sorunlar ile kendi kendimizi demolorize etmememiz lazım” diye konuştu. HABER MERKEZİ

adıyaman,tp,besim şişman,şehirde bu hafta