Batırel'den yeni çıkış: Türkiye'yi Prens Selman kurtaracak


İktidara desteği ile bilinen ekonomi yazarı Necmettin Batırel, bugünkü köşe yazısında Türkiye'nin bulunduğu ekonomik duruma dikkat çekti. Batırel, çarşamba günü Ankara'yı ziyaret etmesi beklenen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın, rezervleri eksi 60 milyar dolara düşen Merkez Bankası ile en az 10 milyarlık SWAP anlaşması imzalayacağını iddia etti.

post

 Ekonomi    21.06.2022 17:16:56  


Döviz kuru arttığında "Şakkadanak 10 bin dolar satarım" açıklamalarıyla akıllara gelen ekonomi yazarı Necmettin Batırel, Türkiye'nin bulunduğu ekonomik durumu ve döviz kurunun artmasıyla değer kaybeden Türk Lirasını köşesine taşıdı.

Üretimde kullanılan ham madde, ara mallar, makine teçhizatlarına döviz olarak ödeme yapıldığını belirten Batırel, "Üretim maliyetleri yükselince de ister istemez bu artışlar fiyatlara yansıyor ve enflasyona sebep oluyor." dedi.

'SELMAN İLE 10 MİLYON DOLARLIK SWAP ANLAŞMASI İMZALANACAK'

Batırel, "Türkiye bu cendereden nasıl çıkacak? Biz hep kazançlarımızı Rusya’ya İran’a mı vereceğiz? Hayır! Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Yarın Ankara'ya gelecek olan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile en az 10 milyar dolarlık SWAP anlaşması imzalanacak" diye yazdı.

'TÜRK LİRASI GERÇEK DEĞERİNE KAVUŞACAK'

Türkiye'nin petrol ve doğal gaz keşifleriyle çağ atlayacağını savunan Batırel, "1 yıl içinde cari açık, tarihin sayfalarına gömülecek, döviz baskısı tamamen ortadan kalkacak, Türk Lirası gerçek değerine kavuşacak, enflasyonun esamesi okunmayacak. 2023'te Türkiye yeniden doğacak. Düşmanlar kahrolacak, dostlar sevinecek..." ifadelerini kullandı.

AÇIKLAMALARIYLA SIK SIK GÜNDEME GELİYORDU

5 yıl önce CNN Türk'te katıldıkları programda karşı karşıya gelen Batırel ile ekonomist Özgür Demirtaş arasında geçen diyalog her döviz kuru artışında yeniden gündeme geliyordu.

Batırel söz konusu programda “Ben olsam dolar rezervinden 10 milyar doları şakkadanak satarım! Şaşırır millet! Arkadan şak bir 10 milyar dolar daha satarım! 20... yetmedi! Bir 10 daha! 30... Biter zati çil yavrusu gibi dağılır millet” ifadelerini kullanmıştı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise, bu yöntemle doların düşmeyeceğini belirtmişti. Kaynak:KARAR

#necmettin batırel,ekonomi,prens salman