Sağlık Çalışanları Bakan Koca’yı İstifaya Davet Etti


Türk Tabipler Birliği (TTB) Adıyaman şubesi öncülüğünde bir araya gelen sağlık meslek örgütleri, Konya’da silahlı saldırı sonucu katledilen Dr. Ekrem Karakaya için basın açıklaması yapıp, Bakan Koca’yı istifaya davet ettiler.

post

 Sağlık    07.07.2022 13:42:20  


Adıyaman 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde bir araya gelen Sağlık Meslek Örgütleri Konya’da görevi başında silahlı saldırı sonucu katledilen Dr. Ekrem Karakaya için basın açıklamasında bulundular. Açıklamaya Adıyaman barosu ve birçok sağlık örgütü destek verdi.

Türk Tabipler Birliği Merkez Yürütme Kurulu üyesi Aydın Şirin basın açıklamasına başlamadan önce vefat eden Dr. Ekrem Karakaya öncülüğünde covid sürecinden beri vefat eden tüm sağlıkçılar adına kitleyi 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti akabinde Şirin; Korkmuyoruz, Çekilmiyoruz “Hiçbir Yere Gitmiyoruz buradayız” dedi.

Basın açıklamasını okuyan Adıyaman Tabipler Odası Başkanı İsmail Tosun ise, "Sağlıkta şiddetin münferit bir olgu olmadığını, bunun toplumsal ve politik bir sorun olduğunu, gerekçeleriyle birlikte tekrar tekrar ifade ettik. Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını ve 6136 sayılı yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifi önerdik" dedi. Bakan Koca'yı da istifaya çağıran sağlık meslek örgütleri 7 ve 8 Temmuz’da iki günlük iş bırakma eylemi yaptıklarını duyurdu. Basın açıklamasından sonra Dr. Ekrem Karakaya'nın okul arkadaşı olan ve Adıyaman’ da görev Dr Yaşar Altun; “Ekrem’le 1992 yılından beri tanışıyoruz o bir karıncayı bile incitmezdi, bizler mesleğimizi icra ederken öldürülüyoruz bize giderse gitsinler diyenlere karşı şunu söylüyoruz biz gitmiyoruz burası bizimde vatanımız bizler mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Katılımcılar basın açıklamasından sonra sessizce dağıldılar.

NE OLMUŞTU?

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr.Ekrem Karakaya, 39 yaşındaki Hacı Mehmet Akçay tarafından poliklinikte vurularak öldürüldü. Aynı silahla kafasına ateş eden silahlı saldırganda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. ŞEHİRDE BU HAFTA

#doktor,silahlı saldırı,ölüm,tepki,ttb,adıyaman