Aydın: Kahta Spor Kompleksi Yeniden İhale Edildi


2017 ‘de yer teslimi yapılan ve 2018 yılında bitirileceği söylenilen Kahta Spor Kompleksinde incelemelerde bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Spor Kompleksinin yeniden ihale edildiğini söyledi.

post

 Siyaset    16.08.2022 18:15:01  


 TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, yapımı devam eden Kahta Spor Kompleksinde incelemelerde bulundu.  

  Aydın, 2 bin 500 kişilik Kahta Spor Kompleksinin kaldığı yerden 164 milyon 900 Türk Lirası ile yeniden ihale edildiğini söyledi.

  İnşaat alanında yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, “Bakanlığımız tarafından inşaatı devam ettirilen spor kompleksimizin inşaatında maalesef birtakım şanssızlıklar oldu. Müteahhit işi bıraktı. Şu anda bakanlığımız da tekrar ikmal inşaatı olarak ihale etti. İhaleyi alan firma gerçekten düzenli, güzel ve hızlı bir şekilde eksiklikleri tamamlıyor. Spor Kompleksimiz, Kahta’nın gençlik ve spor alanındaki potansiyeline büyük katkılar sunacak bir yapıya sahip. Buradaki amacımız, gençlerimiz eğitim görürken aynı zamanda da sosyal ihtiyaçlarını da karışlasınlar. Her yönü ile gelişen donanımlı bir gençliğin temelini oluşturmak istiyoruz. Bu anlamda 26 dönüm alanda inşa edilen Kahta Spor Kompleksi’nde 2 bin 500 kişilik çok amaçlı salon, yarı olimpik havuz, antrenman salonları, güreş salonu, masa tenisi salonu, karate salonu, satranç odaları, bilardo salonu ve daha birçok sosyal aktivite birimi yer alacak. Kaldığı yerden ihale edilen projenin ikmal maliyeti 164 milyon 900 bin Türk Lirasıdır.  İşe başlama tarihi 22 Ağustos 2022 ve 400 gün süre ile 29 Ağustos 2023’te bitirilecek” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kahta spor kompleksi 2017 yılında ihaleye çıkmış ve aynı yıl yer teslimi yapılmıştı.  İnşaattaki tabelada 2018 yılında (600 gün) bitirileceği yazılmıştı. Ancak kompleks bir prefabrik yapıdan öteye geçemedi. Konu gazetemiz ve sosyal medya hesaplarımıza defalarca “ölü yatırımlar “başlığıyla gündeme getirilmişti. Konu ile ilgili yetkililerle yaptığımız görüşmelerde müteahhit firmanın işi bıraktığı ve yeniden ihaleye çıkıp en kısa sürede bitirileceği vaat edilmişti. ŞEHİRDE BU HAFTA

#kahta,spor kompleksi,adıyaman,ahmet aydın, ak parti