Adıyaman’ın “sahipsizliği” tescillendi


16. müsiad expo fuarına katılan adıyamanlı sanayiciler, ilgisizlikten yakınarak; “fuarda yalnız bırakıldık, kimse arayıp sormadı. bir mesaj gönderip fuardan dolayı tebrik bile etmediler” diyerek yetkililere, siyasilere ve il protokolüne tepki gösterdiler.

post

 Ekonomi    2016-11-22  


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği “MÜSİAD” tarafından her iki yılda bir düzenlenen uluslararası 16. MÜSİAD EXPO’nun 16’ıncısı 9–12 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde geniş katılımla gerçekleşti. Fuara MÜSİAD Adıyaman şubesinden de iki firma katıldı. Firmalarımız, fuarda tamamı Adıyaman’da üretilen mermer ve konteynır tanıtımı yaptı. Başka kent ve firmaların stantları ziyaretçi akınına uğrarken Adıyaman standı yetimleri oynadı. Gönderilen yüzlerce davetiye boşta kalırken, ne bir çiçek, ne bir ziyaretçi ne de arayan soran oldu. “Sahipsiz Adıyaman” söylemi, bu fuarda ayyuka çıkarken fuara katılan firmalar kendilerini yalnız bırakan herkese tepkili.

İstanbul’da düzenlenen “16. Müsiad Expo” fuarına katılan Adıyaman firmaları kelimenin tam anlamıyla “sahipsiz” kaldı. Fuara katılan yerli ve yabancı yüzlerce firma arasında boy göstermeye çalışan Adıyaman Müsiad üyesi iki firma, Adıyaman’ın tanıtımı için yaptıkları masrafa acımazken, siyasilerin, bürokratların ve protokol üyelerinin cirit attığı başka stantlara bakarken kahroldular. Fuar öncesi yüzlerce davetiye gönderilen isimlerden hiçbirisi ne fuara katıldı, ne mesaj çekti, ne telefon açıp hayırlı olsun dedi, ne de bir çiçek gönderdi. Fuara katılan Adıyamanlı iki firma; “biz orada yetim çocuklar gibi birilerinin gelerek bizi ziyaret etmelerini bekledik ama gelen giden, arayan soran olmadı” diye tepkilerini dile getirdiler. Firmalar; “Müsiad Expo” fuarına Adıyaman’ı tanıtmak amacıyla katıldık. Bütün masrafları Adıyaman için yaptık ve tanıtım noktasında beklentimiz yüksekti. Günler öncesinden fuar duyurulmuş, yüzlerce kişi davet edilmişti. Ama hiç kimse gelmedi. Adıyaman stantları bomboş kaldı. Kimse bi arayıp hayırlı olsun bile demedi. Başka illerin, firmaların stantları biran olsun boş kalmadı. Siyasiler, bürokratlar, işadamları ve yabancı firmalarla dolup taştı. Ancak bizler stantlarımızda kimseyi göremedik. Bir anlamda sahipsiz kaldık. Ama biz üreticiler olarak bunu beklenti olarak değil de bi gönül hoşluğu olarak bekliyorduk ama o da olmadı. Yazık bu memlekete. Demek ki Adıyaman’ın ya tanıtıma ihtiyacı yok ya da Adıyaman için tanıtıma ayıracak vakitleri yok. Bir daha da böyle fuarlara katılmayı iyice düşüneceğiz, Çünkü bizim orada yalnız bırakılmamız Adıyaman’ın yalnız bırakılmasıdır” diye konuştular. HABER MERKEZİ

adıyaman,şehirde bu hafta,