İran’da Ülke Genelinde Kepenkler Kapatıldı


İran'da saçının bir kısmı göründüğü gerekçesiyle şiddete maruz kalarak gözaltına alınan, daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini için İran'da grev başlatıldı. Ülke genelinde kepenk kapatan vatandaşlar faillerin bir an önce adalet önüne çıkarılmasını istedi.

post

 Dünya    19.09.2022 17:31:09  


Ailesini görmek için geldiği Tahran’da saçının bir kısmının göründüğü gerekçesiyle İran ahlak polisi tarafından 14 Eylül’de gözaltına alınırken, darbedilerek katledilen 22 yaşındaki Mahsa Amini için ülke genelinde protestolar sürüyor. Ülke de bulunan muhalif partilerin çağrısı üzerine sivil toplum kuruluşu ve siyasi aktivistlerin yanı sıra vatandaşlar genel greve başladı.

Partilerin çağrısı üzerine ülke genelinde grev başladı. Vatandaşlar genel grev kapsamında kepenk kapattı.

TAHRAN SAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI

Öte yandan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Amini'nin katledilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'na resmi soruşturma emri vermişti. Tahran Savcılığı da olayla ilgili soruşturma başlatılacağını açıkladı. Çok sayıda parlamenter, olayın açıklığa kavuşturulması için polisin elindeki görüntülerin yayınlanmasını talep etti. Kaynak: KARAR

îran,mahsa amini,ölüm,protesto,kepenk kapatma