Bilinçsiz kazılar vatandaşı mağdur ediyor!


Adıyaman’da, bilinçsizce yapılan kazı, altyapı çalışmaları ve mesken yıkımları haberleşmede sıkıntılar yaratıyor. Kuruma bilgi verilmediği için Türk Telekom’a ait kablolar hasar görüyor ve günlerce telefon/ internetin kesilmesine neden oluyor.

post

 Güncel    03.10.2022 11:10:34  


 Adıyaman’da yapılan alt yapı çalışmalarında, Türk Telekom’a ait kablolar zarar görüyor. Çoğu zaman kurum bilgilendirilmediği için yapılan kazı veya yıkımlarda kablolar hasar görüyor, bu da telefon ve internettin kesilmesine neden oluyor.

Konu ile ilgili bilgi veren kurum çalışanları, “Maalesef haber verilmeden yapılan alt yapı çalışmaları veya eski bir meskenin yıkılmasında alt yapımız zarar görüyor, kablolarda kopmalar oluyor. Bu da vatandaşın haberleşmesinde sıkıntılar yaratıyor. İnternet kesiliyor. Vatandaş haklı olarak bize sitem ediyor. Halbuki bu çalışmalar yapılmadan önce bize haber verilse gerekli önlemi alır ne biz ne de vatandaş mağdur olur” dediler.

Telefon ve İnternetin kopmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyleyen bir esnaf ise, “Yanı başımızda bir işyeri kepçeyi getirip binayı yıkıyor. Doğru dürüst önlem alındığı yok. Kepçe Telekom’a ait kabloları parçaladı. Günlerce cadde esnafı ve sakinleri olarak internetsiz ve telefonsuz kaldık. Bu kadar sorumsuzluk olmaz. Kimsenin kimseyi mağdur etmeye hakkı yok” diyerek şikayetlerini dile getirdiler. ŞEHİRDE BU HAFTA

#telekom,altyapı,çalışma,zarar,telefon,internet