Akaryakıta üst üste 3. büyük zam


Akaryakıta zam üstüne zam. Brent petrolün varil fiyatı, bugün 94 doları gördü. Bu gece gelmesi beklenen zamla birlikte akaryakıta peş peşe 3 kez zam yapılmış olacak. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere motorinde litre fiyatı 1 lira 53 kuruş artacak.

post

 Ekonomi    06.10.2022 10:14:37  


Akaryakıt fiyatlarında zam yağmuru bu gece de devam edecek. OPEC+ artı ülkelerinin petrol arzını kısacağı söylentisi akaryakıt piyasasını hareketlendirmişti. Motorine bu gece bir zam daha gelmesi bekleniyor. Üst üste gelen zamlarla birlikte motorinde 3 günlük toplam artış 4 lirayı geçecek.

3 GÜNDE 4 ZAM GELDİ

Motorine de dün de1 lira 38 kuruş, önceki gece 1 lira 10 kuruş zam gelmişti. Böylece son üç günde motorine 4 lira zam gelmiş oldu. Benzine ise dün gece 74 kuruş, önceki gece 62 kuruş zam gelmişti.

OPEC+ 2 MİLYON VARİL AZALTMAYA GİTTİ

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, dünkü toplantıda günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı. Karar sonrası piyasalar tekrar hareketlendi.

VARİL FİYATI 94 DOLARI GÖRDÜ

10 gün önce 84 doları gören Brent petrolün varil fiyatı, bugün 94 doları gördü. Petrol ve ürün fiyatları ile döviz kurlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarını da artırdı. Kaynak: KARAR

#motorin,benzin,zam