HANGİ “BAŞARINIZI” KUTLUYORSUNUZ?


Adıyaman’da başarı konusunda dibe vurmuş bazı okulların “öğretmenler günü”nde davullu zurnalı, halaylı eğlence düzenlemeleri tepkiyle karşılandı.

post

 Eğitim    2016-11-29  


Adıyaman’da öğretmenler gününün bazı okullar tarafından davullu zurnalı, halaylı eğlencelerle kutlanması eğitim camiasını ve velileri ikiye böldü. Bazı kesimler kutlamaların okul ve sınıflarla kalmasının yerinde olduğu fikrini savunurken bazı kesimler ise eğitimde Adıyaman’ın başarı durumunun ortada olduğunun, başarı sırasında Türkiye sıralamasının çok gerisinde olan okulların böyle ahım şahım bir kutlama yapmalarının yersiz olduğu görüşünde birleştiler. 

Adıyaman’da eğitim camiası ve veliler, halaylı, davullu zurnalı öğretmenler günü kutlamaları nedeniyle ikiye bölündü. Bir kesim sınıf ve okullarda düzenlenen kutlamaların yeterli olduğu görüşünde birleşirken bir kesim ise bu kadar büyük eğlence yapacak kadar başarılı olduklarını sanmadıklarını, başarı sıralamasında iller arasında 65 ile 70. Sıralarda bulunan Adıyaman’da öğretmenlerin hangi başarıyı kutladıklarını anlamadıklarını ifade ettiler.

  Konuyla ilgili görüş bildiren eğitimciler ve veliler; “ Bizler Adıyaman’ın başarısı için ter döken bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyoruz kutladık ta. Çocuklar sınıflarda ve okullarda öğretmenlerine sevgilerini hazırladıkları kutlamalarla gösterdiler. Ancak bazı okullar başarı durumlarını unutarak öyle kutlama programı düzenlediler ki sanırsın Türkiye sıralamasında yer alıyorlar. Adıyaman’da eğimi kalitesi her geçen gün daha kötüye gidiyor. Mezunlarımız üniversitelere yerleşemiyor. Fen liselerine giriş başarımız düşüyor. Türkiye başarı sıralamasında 65 ile 70. Sıralarda gidip geliyoruz. Ortada bu kadar başarısızlık varken bazı okul idarelerimizin ve öğretmenlerimizin okul aile birliğiyle bir olup orkestralı, halaylı davullu-zurnalı eğlenceler düzenlemelerini yadırgadık. Öğretmenlerimiz mutlaka eğleneceklerdir ancak ortada bu kadar da abartılacak bir başarı yokken neyin başarısını kutluyorlar anlamak mümkün değil. Özel okullar kutlama yapar anlarız, üniversiteye yerleştirme konusunda Türkiye sıralamasında ilk 10’a girersiniz anlarız, fen lisesine yerleştirme konusunda büyük bir başarı sağlarsınız anlarız, TEOG’ta yüksek başarı sağlardınız anlarız. Ama bunların hiçbirisi yokken, mezun öğrencileriniz boş gezerken neyi kutluyoruz bunu anlamak mümkün değil” diye konuştular. HABER MERKEZİ

adıyaman,adıyaman milli eğitim müdürlüğü,şehirde bu hafta,ferhat vural,tayfun güzel