TOPRAK; AK PARTİ İLE İPLERİ KOPARDI MI?


Yolsuzluk,usulsüzlük ve imar-rant iddialarıyla sürekli gündem de olan Kahta Belediyesi,en son belediye başkanının kardeşi Mehmet Toprak'ın silahlı saldırıya uğramasıyla belediye ve Ak parti teşkilatını karşı karşıya geldi. Basın toplantısı düzenleyen Kahta belediye başkanı Abdurrahman TOPRAK;Ak parti teşkilatına ve vekillere zehir zemberek açıklamalarda bulunarak; "Bu gidişle Parti’deki konumumuzu sorgulamak zorunda olacağız " dedi. İsmini vermek istemeyen Ak partili bir yetkili de,Toprak'ın açıklamalarına cevap vermeyeceğini belirterek "bizler medya önünde konuşmayız.Gerekli bilgiler,raporlar gerekli mercilere zamanında iletilir,bir sorun varsa kendi aramızda konuşuruz Toprak'ın açıklamalarını cevap vermeye değer bulmadığımız için cevap vermiyoruz" dedi.

post

 Siyaset    2016-12-05  


 

TOPRAK; AK PARTİ İLE "İPLERİ KOPARDI MI "

Yolsuzluk,usulsüzlük ve imar-rant iddialarıyla sürekli gündem de olan Kahta Belediyesi,en son belediye başkanının kardeşi Mehmet Toprak'ın silahlı saldırıya uğramasıyla belediye ve Ak parti teşkilatını karşı karşıya getirdi.

OLAYLAR NASIL GELİŞTİ

1.Geçtiğimiz aylarda belediye başkan yardımcısı Halil Geyik,imar- rant iddialarıyla ilgili olarak "bazı inşaat şirketlerine kolaylık gösterip bazılarına ruhsat vb konularda zorluk çıkartıldığı" iddiasıyla  Kahta da bazı şahıs veya şahıslar tarafından darp edilmişti.Olay Kahta da büyük yankı uyandırırken Ak parti cephesinde sıkıntı yaratmıştı..

2.Halil Geyik olayı daha sıcaklığını korurken Belediye başkanı Abdurrahman Toprak'ın kardeşi Mehmet Toprak, iddialara göre evinin önünde bazı kişi veya kişiler tarafından silahlı  saldırıya uğrayarak yaralanmıştı.Hayati tehlikesi bulunmayan toprak tedavi altına alınmıştı.

3.Tüm bu olaylar karşısında hayli sıkıldığı belli olan Kahta belediye başkanı Abdurrahman Toprak,son olaylarla ilgili basının karşısına geçerek şunları söyledi.İşte Toprağın basın toplantısından satır başları:

  "Adıyaman Milletvekillerinin bugüne kadar yapılan saldırılarda bir telefonla dahi aranıp bir geçmiş olsun dileklerinde bulunmadılar.vekillere sesleniyorum “Sizler de biliyorsunuz ki bundan iki aya kadar önce Belediye Başkan Yardımcımız Halil Geyik saldırıya maruz kaldı. Dün akşam da kardeşim Mehmet Toprak evinin önünde silahlı saldırıya uğrayarak hafif şekilde yaralandı.

ilçemizde maalesef benim bir kısım akrabalarımın da içerisinde yer aldığı bir inşaat çetesi var. Tedavi gördüğüm 8 aylık süre zarfında ilçede bu çete 9-10 katlı kaçak yapılar yapmış. Ekiplerimiz kanunlar çerçevesinde bu kaçak yapılar hakkında yasal işlem yaptı. Bu çete mensuplarından biri yanıma geldi ve cezanın taksitlendirilmesini istedi. Ben cezanın taksitlendirilmesi noktasında kurum avukatımıza talimat verdim ve ceza taksitlendirildi. Ama bu çete yine de rahat durmadı ve yaklaşık 2 ay kadar önce müftülük önünde 20 yıldır birlikte siyaset yaptığım yol arkadaşım Belediye Meclis Üyemiz ve Yardımcım Halil Geyik’e fiziki saldırıda bulundular.

 Olayın üzeriden 2 ay kadar bir zaman geçmesine rağmen maalesef hala olay aydınlatılamadı ve olayı gerçekleştiren kişi ya da kişiler bulunamadı. Tabi yardımcım Halil Geyik’e yönelik fiziki saldırıyı Cezai yaptırımdan geri dönmemiz için şahsıma yönelik bir mesaj olarak  okudum.

 Müetaahhitlik yapan ve aynı zamanda encümenimiz olan bir arkadaşımız var. Kendisi de ruhsat için 8 ay beklemiştir.

Bu inşaat çetesi, 1983’ten beri husumetli olduğumuz amca çocuklarımı ve akrabalarımı da  yanlarına alarak bir rant devşirmeye çalıştılar.. 

Üzüldüğümüz, 2 ay önce kadar halkın oyları ile seçilen Belediye Başkan Yardımcılığı gibi önemli bir görevi yürüten yardımcım Halil Geyik’e yönelik inşaat mafyası ve çetesi tarafından gerçekleştirilen fiziki saldırı olayının üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala aydınlatılamamış olması ve bu saldırılar karşısında teşkilatımızın ve milletvekillerimizin sessizliği ve sahiplenilmemesidir. Maalesef bu durum akıllarda soru işareti bırakmıştır.

 Dün akşam kardeşim Mehmet Toprak’a yönelik düzenlenen silahlı saldırı bardağı taşıran son damla olmuştur . 

Bizler aile olarak, yönetim olarak teşkilatımızın ve milletvekillerimizin bu suskunluğuna, bu tavrına anlam vermekte zorlanıyoruz.

 Teşkilatımızın ve milletvekillerimizin bu suskunluğu, sözde AK Partili olduğunu iddia eden bazı kimselerin sosyal medya üzerinden ve kamuoyunda şahsıma ve kurumumuza karşı yürüttükleri kirli kampanyalar bu inşaat çetesine cesaret vermiştir.

Ancak dün akşam kardeşime yönelik düzenlenen silahlı girişim bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu süreçten sonra teşkilatımızın ve milletvekillerimizin tutumu bizler için yol belirleyici olacaktır. Aksi yol takdirde arkadaşımla birlikte Parti’deki konumumuzu sorgulamak zorunda olacağız " dedi..

AK PARTİ CEPHESİ; Kahta belediye başkanı Abdurrahman Toprak'ın açıklamalarına karşı görüştüğümüz bazı Ak partili yetkililer bu konuda açıklama yapmayacaklarını söylediler. İsmini vermek istemeyen Ak partili bir yetkilide ,Toprak'ın açıklamalarına cevap vermeyeceğini "bizler medya önünde konuşmayız.Gerekli bilgiler,raporlar gerekli mercilere zamanında iletilir,Toprağın açıklamalarını cevap vermeye değer bulmadığımız için cevap vermiyoruz." dedi.Olayların nasıl son bulacağını Kahta halkı merakla bekliyor. HABER MERKEZİ

 

ak parti,adıyaman,kahta belediyesi,şehirde bu hafta gazetesi