İlk ara tatil öncesi son ders


Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 19 milyonu aşkın öğrenci için ilk ara tatil zili bugün çalıyor. Ara tatil 18 Kasım'a kadar sürecek, ilk dönem ise 20 Ocak 2023 Cuma günü sona erecek.

post

 Eğitim    11.11.2022 11:00:25  


19 milyonu aşkın öğrenci, 14-18 Kasım'da 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatilini yapacak. İlk dönem ise 20 Ocak 2023 Cuma günü sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, öğretmenler kasım ve nisan aylarında yapılacak ara tatillerde mesleki eğitim programlarına Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden katılacak.

Öğretmenlerin daha önce almadıkları herhangi bir eğitimi tamamlamaları yeterli olacak. Mesleki çalışma programlarında yeni eğitim konuları yer alacak. Geçmişten bu yana yayınlanmış 77 eğitim başlığı da sistemde erişime açık olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı yayınlarından çıkarılan kitaplardan oluşan özel e-kütüphaneye de ÖBA üzerinden ulaşılabilecek.

UZMANLARDAN TATİL ÖNERİSİ

TRT Haber'de yer alan habere göre; Çocuk Gelişim Uzmanı Yasemin Başlı, tatilde öğrencilerin zihinlerini dinlendirmelerini öneriyor. "Çok fazla ödev odaklı, ders odaklı olmalarını istemiyoruz. Çok uzaklaşmadan, ufak ufak derslerine bakmayı ihmal etmeden tatili geçirebilirler."

AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ TAVSİYE EDİLİYOR

Başlı, ara tatilin hem akranlarla hem de ailecek vakit geçirmek için güzel bir fırsat olduğunu belirtiyor.

"Havalar çok soğuk değilken dışarı aktivitelerini önerebilirim. Kamp yapabilirler, dışarı çıkabilirler. Fiziksel olarak aktif olabilecekleri doğa ile iç içe kalacakları aktiviteleri tercih etsinler."

Başlı'ya göre 'teknolojik aletler' tatilde çocuklara ödül olarak verilmemeli. Tablet, telefon, bilgisayar kullanımı 1 saat ile sınırlandırılmalı.

'UYKU VE YEMEK DÜZENİ BOZULMAMALI'

Ara tatil boyunca uyku ve yemek düzenini korumak da okula dönüşte sorun yaşamamak için önemli.

"Rutin içinde çok sapmalar olmasın. Örnek veriyorum çocuk her sabah 8'de uyanıyorsa 12'de uyanmasın, yemek saatleri de aynı şekilde. Çok sapma olursa çocuk bu sefer okulu istememeye başlar."

Başlı, sınava hazırlanan 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerine ise tempolarını hafifleterek programlarına devam etmelerini tavsiye ediyor. Kaynak: KARAR

#ara,tatil,okul,meb